jihlava.cz (Jihlava)
Z regionů  |  16.08.2023 13:54:17

Jihlava - Pro investory. Mapa pozemků pro investory. Zásady pro spolupráci s investory


Mapa pozemků pro investory

Mapa pozemků pro investory představuje veřejnosti přehlednou databázi pozemků ve vlastnictví statutárního města Jihlavy nabízených k prodeji. Každý pozemek je zde popsán ve formě přípustných využití i limitů zástavby. Pro více informací ohledně pozemků aktuálně nabízených k prodeji se můžete obrátit na Ing. arch. Kateřinu Bezděkovskou z Útvaru městského architekta.


Zásady pro spolupráci s investory

Zásady pro spolupráci s investory, které se v Jihlavě připravovaly v průběhu roku 2020, zrychlí a zpřehlední komunikaci s developery a pomohou rozvoji veřejné infrastruktury a občanské vybavenosti v souvislosti s novou výstavbou. Na podobě těchto pravidel se v polovině října 2020 shodli zástupci města a představitelé Asociace developerů a Svazu podnikatelů ve stavebnictví.

Díky Zásadám pro spolupráci s investory má Jihlava přehledně nastavená pravidla, která se stanou zárukou efektivního a transparentního řízení vztahů s investory. Díky tomu se bude v Jihlavě stavět kvalitněji, za jasných a přehledných podmínek a zároveň v rámci možností legislativy co nejrychleji. Zásady přináší do přípravy investičních záměrů předvídatelnost a transparentnost.

Zásady mimo jiné stanoví způsob, jak se developer bude podílet na rozvoji veřejné infrastruktury a občanské vybavenosti, tedy buď finanční kompenzací, nebo přímo její výstavbou. Město tak jde vstříc trendu, kdy odpovědní investoři sami investují do míst, kde podnikají, což je nutný krok směrem k vytvoření kvalitního prostředí.

Součástí Zásad je Manuál pro výstavbu, vzor Smlouvy o výstavbě a vzor Smlouvy o spolupráci. Manuál přehledně stanovuje pravidla a doporučení pro podoby a kvality staveb. Jeho cílem je eliminovat necitlivé kulturní stavební zásahy a tím podpořit kvalitu městského prostředí. Smlouva o výstavbě je uzavírána v případě, že investiční záměr klade takové nároky na dopravní a technickou infrastrukturu, že jej bez vybudování nových příslušných staveb a zařízení (či úpravě stávajících) nelze realizovat. Předmětem obou smluv je poskytnutí investičního příspěvku, který bude použit na pokrytí nákladů na novou veřejnou infrastrukturu či úpravu stávající. Pro zodpovězení nejčastějších otázek slouží Argumentář s reakcemi právníků, zástupců města i developerů.

Zastupitelstvo města Jihlavy schválilo Zásady pro spolupráci s investory na svém 16. zasedání dne 17. 12. 2020 usnesením č. 419/20-ZM s účinností od 5. 1. 2021. Dále pak Zastupitelstvo města Jihlavy na svém 21. zasedání dne 29. 9. 2021 schválilo usnesením č. 277/21-ZM aktualizaci č. 1 s účinností od 1. 10. 2021.

Od 1. 10. 2022 je v platnosti aktualizace č. 2 Zásad, kterou schválilo Zastupitelstvo usnesením č. 724/22-ZM ze dne 20. 9. 2022. Aktualizace č. 2 se týká především úpravy požadavků, znění a struktury Manuálu pro výstavbu na území města Jihlavy, úpravy kritérií urbanistické kvality a náročnosti záměru pro potřeby výpočtu investičního příspěvku a úpravy klimatických opatření a vytvoření nového podkladu pro výpočet slevy, který tvoří přílohu Zásad, navýšení slevy za klimatická opatření na 0 - 70 % investičního příspěvku.

Pro výpočet investičního příspěvku se za páteřní linky MHD považují:

  • trolejbusové linky:

      • A B, C, D, E, F a H (v celé délce)
      • G (mimo závleku k zastávkám U Červeného Kříže a Jipocar)
  • autobusové linky:
      • 2 (pouze v úseku Helenín – Smrčenská),
      • 4 (pouze v úseku Nad Jihlávkou – Hruškové Dvory).

Zastavěné území pro potřeby výpočtu investičního příspěvku a umístění zastávek MHD naleznete na:

https://gis.jihlava-city.cz/portal/apps/instant/media/index.html?appid=326d5f0a32e945d996ae85c0ff12dd86

Zodpovídá: Ing. arch. Kateřina Bezděkovská
Vytvořeno / změněno: 21.12.2020 / 16.8.2023
K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688