OPOJISTENI.CZ (OPOJISTENI.CZ)
Pojištění  |  11.08.2023 12:00:00

Výrazný růst pojistného plnění u pojištění domácích mazlíčků v Británii

 Výrazný růst pojistného plnění u pojištění domácích mazlíčků v Británii
11.8.2023 Zahraničí, Produkty

Asociace britských pojistitelů (ABI) zveřejnila informaci o tom, že pojistná plnění vyplacená z pojištění domácích mazlíčků překročila v UK (Spojené království) v roce 2022 hranici 1 mld. GBP a zvýšila se oproti přechozímu roku o 17 %.

ABI začíná prezentací klíčových údajů:

  • britští pojistitelé provozující výše uvedené pojištění vyplatili v roce 2022 denně průměrné pojistné plnění ve výši 2,8 mil. GBP,
  • každý den v roce 2022 se museli tito pojistitelé zabývat novými 3 600 škodními případy, které se týkaly péče či ošetření nemocných nebo zraněných koček a psů,
  • celková pojistná plnění z pojištění domácích mazlíčků překonala v roce 2022 hranici 1 mld. GBP. To je rekordní úroveň celkového pojistného plnění nahlášená ABI jejími členy.

K těmto údajům ABI dodává, že podstatný nárůst pojistných plnění je odrazem vysokých nákladů na veterinární péči, a to včetně léků a použití diagnostických zařízení.

Podle ABI bylo v roce 2022 bylo celkově nahlášeno 1,3 mil. škodních událostí, což znamená zvýšení ve srovnání s předchozím rokem o 28 %. Jde o nejvyšší počet škodných událostí od roku 2007, kdy ABI započala se sběrem příslušných statistických údajů. Výplaty pojistných plnění činily v roce 2022 cca 1 mld. GBP, což je o 17 % více než v roce 2021. I v tomto případě je hodnota vyčíslená v roce 2022 rekordní. Tři čtvrtiny nahlášených škodních událostí v roce 2022 se týkaly psů. Na kočky připadla jedna pětina a zbytek na ostatní domácí mazlíčky.

Pokud jde o psy, tak počet nahlášených škodních událostí vzrostl v roce 2022 oproti předchozímu roku o 35 % na cca 1 mil. událostí. Na pojistných plněních bylo vyplaceno 800 mil. GBP, tj. o 23 % více než v roce 2021. Koček se týkalo 269 000 nahlášených škodních událostí (+ 20 %), přičemž vyplacená pojistná plnění se v roce 2022 oproti roku 2021 zvýšila o 22 % na 184 mil. GBP. Průměrné pojistné u pojištění domácích mazlíčků v roce 2022 bylo vykázáno ve výši 327 GBP (+ 1 %).

ABI dále upozorňuje, že léčení domácích mazlíčků může být nákladné. Například operace páteře, která patří mezi nejběžnější vysoce nákladné škodní události, často stojí v UK 8 000 až 10 000 GBP. Léčení zlomené stehenní kosti čistokrevné kočky vyjde na částku převyšující 8 000 GBP. Vzhledem k vysokým životním nákladům a inflaci se řada majitelů domácích mazlíčků obává, zda si bude moci dovolit v budoucnu toto pojištění. ABI proto doporučuje konzultovat možnosti řešení s příslušným pojistitelem. V úvahu připadá například zvýšení spoluúčasti, aby se snížilo pojistné.

oPojištění.cz
informace ze světa pojištění a risk managementu

Zpravodajský portál, který poskytuje komplexní zpravodajství ze světa pojištění a risk managementu. Denně přináší aktuální zprávy o vývoji pojistného trhu, odborné analýzy, informace o nabízených pojistných produktech a rozhovory s významnými osobnostmi pojišťovnictví.

Více informací na: www.opojisteni.cz

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář

Poslední zprávy z rubriky Pojištění:

Čt 11:50  Rakouské ženy žijí déle ve špatném zdravotním stavu OPOJISTENI.CZ (OPOJISTENI.CZ)
St 17:00  Jak vypadá rakouský vozový park? OPOJISTENI.CZ (OPOJISTENI.CZ)






Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688