jihlava.cz (Jihlava)
Z regionů  |  11.08.2023 09:11:33

Do svých sociálních organizací dá město Jihlava ročně přes 40 milionů

Radní na svém posledním zasedání schválili přijetí finanční podpory Kraje Vysočina Integrovanému centru sociálních služeb a Dennímu a týdennímu stacionáři. Podporu získalo také Centrum humanitární pomoci, a to od ministerstva vnitra. Více se o sociálních službách v Jihlavě můžete dozvědět při Týdnu sociálních služeb, který se bude konat od 2 do 8. října.

Lesnov

Domov pro seniory Lesnov, který provozuje ICSS

Statutární město Jihlava je zřizovatelem dvou příspěvkových organizací poskytujících sociální pomoc – Denního a týdenního stacionáře Jihlava (DTS) a Integrovaného centra sociálních služeb Jihlava (ICSS). S financováním těchto dvou organizací městu pomáhá jak Kraj Vysočina, tak Ministerstvo práce a sociálních věcí. V letošním roce tyto městské organizace kraj podpoří celkem 2 446 000 a ministerstvo necelými 50 miliony korun. Samotný zřizovatel, tedy město Jihlava, letos podpoří činnost těchto organizací celkem 41 595 000 , z toho půjde 9 495 000 DTS a 32 100 000 ICSS.

2023
Zřizovatel MPSV
DTS - Jihlava 9 495 000 15 083 000 728 000
ICSS - Jihlava 32 100 000 34 748 000 1 718 000






Radní na svém posledním červencovém zasedání schválili také příspěvek z Ministerstva vnitra pro Centrum humanitární pomoci v Jihlavě. Dotace byla poskytnuta v rámci dotačního programu podporující integraci cizinců. Neinvestiční aktivity, které Centrum humanitární pomoci v Jihlavě vykonává, ale nebude zajišťovat město, nýbrž partner projektu, kterým je Oblastní spolek Českého červeného kříže Havlíčkův Brod. Samotné centrum pak zřizuje Oblastní spolek Českého červeného kříže Havlíčkův Brod.

tss plakát

O sociálních službách poskytovaných v Jihlavě se můžete více dozvědět
při Týdnu sociálních služeb

Denní a týdenní stacionář Jihlava

DTS Jihlava poskytuje služby osobám se sníženou soběstačností z důvodu zdravotního postižení, a to jak mentálního tak kombinovaného. Je zde denní stacionář a jeho ambulantní služba, ale také týdenní stacionář a jeho pobytová služba. Poskytuje také chráněné bydlení, tedy službu pro osoby, jejichž situace vyžaduje pomoc jiné fyzické osoby formou skupinového bydlení, nebo odlehčovací služby, tedy pobytovou službu pro osoby, o které je v jejich přirozeném prostředí sice pečováno, avšak i tato pečující osoba potřebuje nezbytný odpočinek, během které ji právě pracovníci DTS mohou nahradit.

Organizace Denní a týdenní stacionář se zapojuje každoročně kulturním vystoupením do akce Veřejné ocenění zaměstnanců poskytovatelů sociálních služeb, které je součástí Týdne sociálních služeb.

Integrované centrum sociálních služeb Jihlava

ICSS Jihlava poskytuje sociální služby osobám, které mají sníženu soběstačnost z důvodu věku, chronického onemocnění nebo zdravotního postižení, a také rodinám s dětmi, jejichž situace vyžaduje pomoc jiné fyzické osoby.

Centrum poskytuje pečovatelskou službu, a to v domácnostech i jiných zařízeních sociálních služeb. Je zde také denní stacionář s ambulantní službou a domov pro seniory s pobytovou službou a domácí zdravotní péči. Také poskytuje – stejně jako DTS odlehčovací službu pro pečující osoby.

Zodpovídá: BcA. Aneta Hrdličková
Vytvořeno / změněno: 11.8.2023 / 11.8.2023
K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688