OPOJISTENI.CZ (OPOJISTENI.CZ)
Pojištění  |  03.08.2023 06:00:00

Asociace britských pojistitelů: Pojistná plnění u pojištění ochrany rostou

 Asociace britských pojistitelů: Pojistná plnění u pojištění ochrany rostou
3.8.2023 Zahraničí, Produkty

Asociace britských pojistitelů (ABI) zveřejnila aktuální údaje o pojistných plněních v rámci pojištění ochrany za rok 2022. Tato plnění z individuálních a skupinových pojištění dosáhla výše 6,85 mld. GBP.

V případě individuálních pojištění[1] činil v roce 2022 počet pojistných událostí v životním pojištění, pojištění příjmu a pojištění vážných chorob celkem 287 000 a pojistná plnění byla vykázána ve výši 4,64 mld. GBP. Průměrné pojistné plnění se u těchto typů pojištění zvýšilo ze 14 931 GBP v roce 2021 na 15 448 GBP v roce 2022, tj. o 9 %. U skupinových pojištění, kde je pojistná ochrana zajišťována prostřednictvím zaměstnavatele, byla vyplacena pojistná plnění ve výši 2,21 mld. GBP.

ABI dále uvádí, že 15 900 osob obdrželo v roce 2022 pojistné plnění z individuálního pojištění příjmu, což znamená nárůst oproti předchozímu roku o 9 %. Výše pojistných plnění u tohoto typu pojištění vzrostla v roce 2022 oproti předchozímu roku také o 9 %. Osobám v pracovní neschopnosti bylo vyplaceno celkem 231 mil. GBP.

Pojistné události z titulu muskuloskeletálních problémů, mezi něž patří bolesti krku a páteře, byly u individuálních pojištění příjmu hlavní příčinou výplaty plnění. Jejich podíl v roce 2022 představoval 34 %. Je to již druhý rok v řadě, kdy muskuloskeletální problémy byly hlavní příčinou pojistných událostí u tohoto typu pojištění.

Počet pojistných událostí z covidu nebo okolností s ním souvisejících poklesl z 10 606 v roce 2021 na 3 846 v roce 2022. Tím pádem se odpovídající vyplacená plnění, která v roce 2022 dosáhla výše 71 mil. GBP a poklesla oproti roku 2021 o 73 %, podílejí na celkových výplatách pojistného plnění v pojištění ochrany pouze 1,3 %. Snížilo se samozřejmě i průměrné pojistné plnění, a to o 29 % na 17 434 GBP.

Souhrnně lze k pojištění ochrany uvést, že míra akceptace škodních událostí zůstává od roku 2017 konzistentní ve výši okolo 98 %. Pokud jde o odmítnutí plnit, tak jeho důvodem u více než poloviny případů byla ta skutečnost, že klienti nesdělili v době sjednávání pojištění svému pojistiteli veškeré detaily o sobě a okolnostech, které se jich týkají.


[1] ABI do tohoto pojištění řadí: pojištění vážných chorob, rizikové životní pojištění, pojištění pro případ trvalé plné invalidity, doživotní pojištění pro případ smrti (umožňuje vytvářet jisté úspory, z nichž lze v případě smrti uhradit pohřeb či zanechat malé dědictví pozůstalým), pojištění příjmu (např. zachování výše příjmu v případě pracovní neschopnosti).

oPojištění.cz
informace ze světa pojištění a risk managementu

Zpravodajský portál, který poskytuje komplexní zpravodajství ze světa pojištění a risk managementu. Denně přináší aktuální zprávy o vývoji pojistného trhu, odborné analýzy, informace o nabízených pojistných produktech a rozhovory s významnými osobnostmi pojišťovnictví.

Více informací na: www.opojisteni.cz

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář

Poslední zprávy z rubriky Pojištění:

Čt 11:50  Rakouské ženy žijí déle ve špatném zdravotním stavu OPOJISTENI.CZ (OPOJISTENI.CZ)
St 17:00  Jak vypadá rakouský vozový park? OPOJISTENI.CZ (OPOJISTENI.CZ)






Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688