Tisková zpráva (Tisková zpráva)
Insolvence  |  02.08.2023 13:30:14

Pohledávky z nevýkonných úvěrů Sberbank CZ prodány za více jak 200 milionů korun

Insolvenční správkyně Sberbank CZ, a.s. v likvidaci (dále jen „Sberbank CZ“) JUDr. Jiřina Lužová dnes potvrdila zaplacení kupní ceny za prodej pohledávek z nevýkonných úvěrů Sberbank CZ v nominální hodnotě 1,3 mld. . Kupní cena činí 204 200 000 . Získané finanční prostředky budou použity na uspokojení pohledávek věřitelů Sberbank CZ formou částečného rozvrhu v posledním čtvrtletí letošního roku.

Insolvenční správkyně Sberbank CZ JUDr. Jiřina Lužová v březnu letošního roku vyhlásila výběrové řízení na prodej pohledávek z nevýkonných úvěrů Sberbank CZ v nominální hodnotě 1,3 mld. . Vítěz výběrového řízení, fond IFIS, za ně dnes zaplatil 204 200 000 . „Zájem o portfolio nevýkonných úvěrů Sberbank CZ naplnil moje očekávání. Po úspěšném prodeji dluhopisů a vypořádání kupní smlouvy s Českou spořitelnou je prodej portfolia nevýkonných úvěrů dalším důležitým krokem v postupném zpeněžování majetkové podstaty Sberbank CZ, který napomůže uspokojení věřitelů Sberbank CZ,“ uvedla JUDr. Jiřina Lužová, insolvenční správce Sberbank CZ.

Po prodeji úvěrového portfolia Sberbank CZ v nominální hodnotě 47,1 miliardy korun a následném prodeji korporátních dluhopisů v nominální hodnotě 730 milionů korun se jedná o další významný výtěžek z prodeje aktiv Sberbank CZ, který bude použit na uspokojení pohledávek věřitelů Sberbank CZ. Výplata věřitelů by podle očekávání insolvenční správkyně měla být zahájena ještě v tomto roce.

Pro úvěrové klienty Sberbank CZ z prodávaného portfolia nevýkonných úvěrů se zatím nic nemění. Až do účinnosti postoupení jsou nadále povinni splácet své závazky jako doposud na účty vedené u Sberbank CZ a řešit své klientské záležitosti se Sberbank CZ, o dalším postupu budou řádně informováni.

Prodejem portfolia nevýkonných úvěrů postupné zpeněžování majetkové podstaty Sberbank CZ ještě nekončí. Kromě prodeje hmotného majetku banky patří mezi zbývající aktiva Sberbank CZ ještě menší portfolio úvěrů, které nebylo z různých důvodů zařazeno do proběhlých prodejních procesů, hotovost na účtech v několika bankách a nemovitý majetek v Brně.

„Jsem ráda, že prodej aktiv Sberbank CZ zatím probíhá úspěšně a ve velmi rychlém tempu, protože bych ráda ještě v tomto roce zahájila výplatu věřitelů formou částečného rozvrhu,“ dodala JUDr. Jiřina Lužová.


K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688