rsd.cz (ŘSD)
Z regionů  |  26.07.2023 08:50:39

Stavba JV obchvatu Havlíčkova Brodu pokračuje podle plánu - jde o největší stavbu na Vysočině za posledních pět - stavba za smluvených 1598,34 mil. korun bez DPHlet

Čvc 26, 2023 | Aktuality pro kraj Vysočina

Stavba jihovýchodního obchvatu Havlíčkova Brodu běží podle stanoveného harmonogramu. Jde o největší dopravní stavbu na Vysočině za posledních pět let, kterou bychom chtěli ještě letos dokončit.

Výstavbu přes čtyři kilometry dlouhé a zcela nové komunikace, která je vedena složitým terénem, jsme zahájili v roce 2019. Díky ní dojde k propojení silnice I/38 na severním okraji města se silnicí I/34 na východním okraji a veškerá tranzitní doprava tak bude odvedena mimo centrum Havlíčkova Brodu.

V těchto dnech se intenzivně pracuje hlavně na obou koncích nového obchvatu, kde se už pokládá asfaltový povrch a také na výjezdových a nájezdových větvích mimoúrovňových křižovatek. Vedle toho se dokončují vrchní části na dvou nejdelších mostech, které mají délku cca 200 metrů.

Jen pro zajímavost, součástí stavby je celkem 10 mostních objektů, z toho 7 na silnici a 3 nad silnicí a k tomu jeden podchod. Na nově vznikajícím jihovýchodním obchvatu Havlíčkova Brodu jsou také dvě mimoúrovňové křižovatky, a to MÚK Termesivy a MÚK Skalka. Součástí je i jedna protihluková stěna o délce 62 metrů, nebo stovky metrů dlouhé a přibližně půl metru vysoké hrazení z nerezu, které má zabránit průniku obojživelníků z přilehlých mokřadů na vozovku. Stavba ve třech místech překlenuje železniční trať a v šesti místech místní toky, včetně řeky Sázavy. Také celkový objem zemních prací je výjimečný. Odkopáno bylo 469 tisíc m3 zeminy a v násypech jí je použito přes 194 tisíc m3.

Zhotovitelem je sdružení společností Strabag a.s., M-Silnice a.s. a Porr a.s., které jihovýchodní obchvat Havlíčkova Brodu staví za smluvených 1598,34 mil. korun bez DPH. Uvedení celé dopravní stavby do úplného provozu předpokládáme v druhé polovině letošního prosince.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář

Okomentovat na facebooku






Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688