kraj-lbc.cz (Liberecký kraj)
Z regionů  |  28.06.2023 11:23:25

Za sedm let přinesly místní akční skupiny do Libereckého kraje miliardu korun

28. 06. 2023

Bez Místních akčních skupin by v Libereckém kraji nebylo Kč!

Výroční konference Místní akční skupiny Achát se u příležitosti ukončení plánovacího období 2014-2020 a naplňování Strategie komunitně vedeného místního rozvoje MAS Achát 2014-2020 uskutečnila za účasti Místních akčních skupin (MAS) Libereckého kraje na statku Střížovice. Zúčastnil se jí i Jiří Ulvr, člen rady kraje pro řízení resortu hospodářského a regionálního rozvoje, evropských projektů a územního plánování

V rámci konference se konalo jednání krajské sítě MAS, které účastníkům představily realizované projekty a uvedeny Dobré příklady napříč operačními programy v praxi. Za Agenturu regionálního rozvoje byl jako příklad Dobré praxe představen projekt Liberecký kraj sobě. Regionální výrobci během setkání také nabízeli své produkty.

Liberecký kraj váže s MAS dlouhodobá úspěšná spolupráce. Regionální akční skupiny působí ve venkovských oblastech regionu od roku 2004. Sdružují obce, školy a další veřejné instituce, podnikatele a zemědělce, neziskové organizace a jednotlivce. Spolu s nimi připravují a naplňují pro svá území rozvojové strategie a k dosažení jejich cílů získávají dotace. Mezi lety 20142021 přinesly do Libereckého kraje více než miliardu korun z evropských a národních zdrojů. Přesně řečeno – 1,152.955.337korun

Jedná se o výsledek práce desítek lidí usilujících o rozvoj venkova v Libereckém kraji. Právě díky nim mají i ty nejmenší obce možnost stát se příjemným a důstojným místem nejen pro bydlení, ale i osobní rozvoj, podnikání či trávení volného času,“ uvedl Jiří Ulvr.

Využití výše zmíněné miliardy shrnuje přehledně nově vydaná a na konferenci symbolicky pokřtěná publikace s názvem Místní akční skupiny a rozvoj venkova v Libereckém kraji 2014-2021. Vznikla ve spolupráci s odborem regionálního rozvoje Krajského úřadu Libereckého kraje; spolupráce by měla pokračovat i v budoucnu.

Místním akčním skupinám působícím v našem kraji se v uplynulém období podařilo úspěšně zrealizovat velké množství akcí a projektů, díky nimž vzniklo mnoho nových pracovních míst, byly podpořeny místní podniky a školy a kulturní zařízení es dočkaly kvalitnějšího zázemí. Věřím, že se jim podobných úspěchů podaří dosáhnout i v následujícím období. Liberecký kraj je připraven být i nadále spolehlivým a užitečným partnerem,“ uzavřel radní Jiří Ulvr.

Jan Mikulička
odborný zaměstnanec vztahů s veřejností
jan.mikulicka@kraj-lbc.cz
Telefon: 485226324

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688