zlin.eu (Zlín)
Z regionů  |  23.06.2023 09:55:02

Městská policie Zlín dává šanci absolventům, vyhlašuje mimořádné kolo výběrového řízení

Zlín – Městská policie Zlín navazuje na nedávné výběrové řízení na pracovní pozici strážník, strážnice a vzhledem k zájmu letošních absolventů středních škol vypisuje ještě jedno mimořádné kolo. Předpokládaný nástup úspěšných uchazečů je 1. září.

„Tímto krokem vycházíme přednostně vstříc čerstvým absolventům středních škol, kteří hledají profesní uplatnění při vymáhání práva a pořádku. Pochopitelně ale rádi uvítáme i ty ze zájemců, kteří již mají střední školu dávno za sebou,“ vysvětluje ředitel MP Zlín Milan Kladníček.

Strážníkem se může stát občan České republiky, který splní základní podmínky, mezi které patří věk alespoň 18 let, trestní bezúhonnost, spolehlivost, dosažení alespoň maturity a zdravotní a tělesná způsobilost.

Zájemce o atraktivní povolání strážníka nejprve vyplní přihlášku a dotazník, ke kterému doloží rukou psaný životopis, kopii dokladu o nejvyšším dosaženém vzdělání a svoji aktuální fotografii. Uzávěrka přihlášek je 10. července a samotné výběrové řízení se uskuteční od 12. července.

V rámci výběrového řízení uchazeč absolvuje přijímací pohovor s komisí určenou ředitelem MP Zlín, testy fyzické zdatnosti, psychodiagnostické vyšetření a zdravotní prohlídku.

Součástí výběrového řízení jsou také u některých obávané testy fyzické zdatnosti. Průměrně zdatný a zdravý jedinec by je však měl zvládnout, a také všichni strážníci MP Zlín je v rámci každoročního přezkoušení absolvují. Testy fyzické zdatnosti se skládají z plavání na čas na 100 m, člunkového běhu na 4x10 m, sestavy s tyčí, vytrvalostního běhu na 12 minut, lehů a sedů za 2 minuty a kliků na výdrž.

Po úspěšném absolvování přijímacího řízení a navázání pracovně právního vztahu s městem Zlín se z uchazeče stává čekatel, který po dobu několika prvních měsíců prodělává edukaci a výcvik v Akreditovaném centru profesní přípravy MP Zlín. Právě zde se seznámí se všemi oblastmi, které bude potřebovat pro výkon své nové práce. „Jedná se například o přípravu v oblasti právních norem, výcvik sebeobrany, taktiku policejního zákroku, střelbu a také o nácvik praktického výkonu v terénu formou hlídkové služby,“ přibližuje zástupce policejního ředitele Pavel Janík s tím, že každého čekatele čekají v rámci zkušební doby opakovaně testy. „Žadatel musí splňovat náročná kritéria a případě jejich neplnění může být z edukačního programu vyřazen. Následně ještě musí absolvovat přezkoušení ze všech oblastí výcviku a také zkoušku před komisí složenou z pracovníků Ministerstva vnitra ČR, Policie ČR a městských policií. Po jejím úspěšném složení je mu vystaveno osvědčení o splnění stanovených odborných předpokladů a teprve poté se stává strážníkem Městské policie Zlín,“ doplnil Janík.

„Užijte si letní prázdniny a pojďte s námi od září pracovat pro bezpečný Zlín!,“ vyzval potenciální zájemce ředitel Kladníček.

Další podrobnosti naleznete zde, předepsané dokumenty jsou ke stažení zde.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688