mzv.cz (MZv ČR)
Ze světa  |  19.06.2023 15:33:00

Czech Textile Night v Miláně

Czech Textile Night v Miláně

14.06.2023 / 14:31 | Aktualizováno: 19.06.2023 / 15:33

Generální konzulát ČR v Miláně uspořádal dne 12. června 2023 ve spolupráci s partnery první “Czech Textile Night”, večer věnovaný prezentaci českých firem a asociací v sektoru textilního průmyslu. Akce se uskutečnila na okraj největšího světového veletrhu textilních technologií ITMA 2023, který se v Miláně uskutečnil po čtyřech letech. Mezi partnery večera patřily společnosti VÚTS a.s., Naveta, GF Machinery, klastr Clutex, Asociace nanotechnologického průmyslu ČR a Česká technologická platforma pro textil.

Dne 12. června 2023 hostil Generální konzulát ČR v Miláně unikátní akci “Czech Textile Night” zaměřenou na prezentaci a networking partnerských firem a asociací, které večer věnovaný českému textilnímu průmyslu, strojírenství, inovacím a novým technologiím spolupořádaly. Kromě Generálního konzulátu ČR v Miláně se do akce aktivně zapojily české společnosti VÚTS a.s., Naveta, GF Machinery, klastr Clutex, Asociace nanotechnologického průmyslu ČR a Česká technologická platforma pro textil.

V rámci oficiálního zahájení večera generální konzul ČR Jiří Kuděla připomněl nejenom historickou tradici textilního průmyslu v českých zemích, kde byla v roce 1797 uvedena do provozu první přádelna ve Verneřicích a textilní průmysl zaměstnával jen za první republiky až 300 tis. osob. “České textilní strojírenství patří opět ke světové špičce včetně inovací a nových patentů,” zdůraznil český generální konzul. Za partnery “Czech Textile Night” hosty oslovil Jiří Václavík, VÚTS a.s., který ocenil možnost uspořádat speciální večer pro obchodní partnery v reprezentačních prostorách českého diplomatického zastoupení a poděkoval Generálnímu konzulátu ČR v Miláně za aktivní roli při jeho organizaci. Česko se rovněž může pochlubit velmi silným nanotechnologickým sektorem, jehož součástí jsou samozřejmě nanovlákna a nano textilie, jak hostům večera připomněl Jiří Kůs, předseda Asociace nanotechnologického průmyslu v ČR.

“Czech Textile Night” se těšila pozornosti více jak stovky hostů, především z řad zahraničních i italských obchodních partnerů českých firem. Dále pozvání přijali zástupci regionu Lombardie, města Milán, italských obchodních a firemních asociací a zástupci diplomatického sboru.

Večer věnovaný českým firmám v sektoru textilního strojírenství se v Miláně uskutečnil na okraj ITMA 2023 největšího mezinárodního veletrhu textilních a oděvních technologií na světě, který se pořádá jednou za čtyři roky. Letošní ročník (8. - 14. 6. 2023) přilákal do italského Milána více jak 1600 firem ze 44 zemí, více jak 100 tisíc návštěvníků z celého světa, zcela vyprodal 12 hal milánského výstaviště. Dle prezidenta CEMATEX (Evropská asociace producentů textilních strojů) Ernesta Maurera v číslech výrazně překonal předcházející veletrh 2019, přičemž důraz ITMA 2023 byl kladen zejména na nové technologie, inovace, energetickou účinnost a udržitelný rozvoj textilního průmyslu. Díky slavnostnímu večeru “Czech Textile Night” v něm čeké firmy a asociace zanechaly výraznou stopu, která otevřela další dveře českému byznysu ve světové konkurenci.

“Czech Textile Night” byla spolufinancována z Projektu ekonomické diplomacie (PROPED), který připravil Generální konzulát ČR v Miláně ve spolupráci s českými partnery z řad firem a asociací a za laskavé podpory Ministerstva průmyslu a obchodu a Ministerstva zahraničních věcí ČR.

Galerie


Czech Textile Night

Czech Textile Night
Czech Textile Night
Czech Textile Night
Czech Textile Night
Czech Textile Night
Czech Textile Night
Czech Textile Night
Czech Textile Night
Czech Textile Night

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář

Poslední zprávy z rubriky Ze světa:

Po   8:34  Najbliższy tydzień przyniesie dużo słońca i letnie temperatury Instytut Meteorologii (imgw.pl)
Ne 23:22  The 8-14 Day Outlook from the NWS Climate Prediction Center shows odds leaning... US National Weather Service (weather.gov)
Ne 20:58  SCIO press conference on China's imports, exports in Q1 2024 China state infooffice (scio.gov.cn)
Ne 20:48  Clusters of severe storms and heavy rain are possible through early tonight from... US National Weather Service (weather.gov)




Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688