Tisková zpráva (Tisková zpráva)
Z regionů  |  13.06.2023 13:20:05

Praha pokračuje v přípravách obnovy budov Šolínova, kde vznikne zázemí pro komplexní pečovatelské služby určené seniorům

Rada hl. m. Prahy na svém dnešním jednání schválila pokračování investiční akce nazvané Rekonstrukce budov Šolínova, která je v gesci příspěvkové organizace hl. m. Prahy Domov pro seniory Elišky Purkyňové. Vedení města byl zároveň předložen postup již provedených prací. Cílem obnovy, modernizace a dostavby areálu tzv. trojdomí budov v Šolínově ulici v Praze 6 je poskytování terénních, ambulantních i pobytových služeb pro seniory, včetně vybudování 90 pobytových míst.

„Česko stárne, avšak sociální služby pro seniory chybí. V tomto směru není za pět minut dvanáct, ale pět minut po dvanácté a naším úkolem je co nejrychleji vytvořit nová místa pro ty, kteří se o sebe už nedokážou sami postarat. Cílem je samozřejmě poskytovat takové terénní a odlehčovací služby, aby senioři mohli zůstat co nejdéle doma ve svém přirozeném prostředí, někdy ale bohužel přijdou situace, kdy tato péče už nestačí. Díky nově zrekonstruovaným prostorám tzv. trojdomí budov Šolínova tak vznikne 3x30 nových pobytových míst, denní stacionář a další pečovatelské (terénní i ambulantní) služby pro seniory,“ říká náměstkyně hl. m. Prahy pro oblast sociálních věcí, bydlení a zdravotnictví Alexandra Udženija.

V roce 2020 byl areál tzv. trojdomí budov v Šolínově ulici v Praze 6, který se nachází v lokalitě mezi Evropskou a Zikovou ulicí, svěřen do správy a k hospodaření příspěvkové organizaci hl. m. Prahy Domov pro seniory Elišky Purkyňové. Ta nyní předložila pražským radním informaci o postupu provedených prací a zároveň přichystala harmonogram dalších kroků. Kromě toho organizace dále předložila provedenou studii rekonstrukce komplexu budov Šolínova a také byla v minulém roce vyhlášena soutěž o návrh rekonstrukce, kde byl vybrán vítěz.

V současné době je zahájena další fáze přípravných prací, která zahrnuje vypracování dokumentace pro společné řízení, tedy dokumentaci pro územní rozhodnutí a dokumentaci pro stavební povolení. Dále je pak v nejbližší době v plánu zahájit administrativní úkony k přípravným pracím a vlastní realizaci díla.

„Pokud vše půjde podle plánu, s rekonstrukcí bychom mohli začít nejpozději v roce 2026 a za dalších 18 měsíců by už nové prostory mohly sloužit klientům,“ dodává na závěr Alexandra Udženija.

Předpokládané náklady investiční akce Rekonstrukce budov Šolínova byly rozhodnutím Rady hl. m. Prahy z listopadu roku 2021 upraveny na 610 400 000 . Celkové náklady obnovy však budou ještě aktualizovány po zpracování projektové dokumentace pro výběr zhotovitele a stanoveny na základě vypracovaného položkového rozpočtu.

Vít Hofman

Tiskový mluvčí Magistrátu hl. m. Prahy



K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688