msmt.cz (MŠMT)
Školství  |  07.06.2023 14:05:00

IT Guru pomáhají školám v digitalizaci - pomáhají vedení škol, správcům sítí a koordinátorům ICT s jejich problémy a navrhují možná řešení

digi
Praha, 6. června 2023 - Potřebujete poradit s pořízením digitálních technologií nebo s nastavením digitální infrastruktury ve škole? IT Guru jsou připraveni nadále pomáhat vedení škol, správcům sítí a koordinátorům ICT s jejich problémy a navrhovat možná řešení. Služby jsou školám poskytovány zdarma.

Národní pedagogický institut ČR v rámci metodické podpory školám vytvořil díky finančním prostředkům z Národního plánu obnovy, z Nástroje pro oživení a odolnost EU, tým konzultantů, takzvané IT Guru. Tým konzultantů, který v současné době tvoří 15 členů, může pomoci vedení základních a středních škol, koordinátorům ICT a správcům sítí například s nastavením a zabezpečením vnitřní sítě na školách nebo s přípravou dokumentace a s nákupem digitálních technologií pro výuku v souladu s revidovanými RVP. Oblíbenou službou, kterou v poslední době využívá stále více škol, je také tzv. IT audit, kdy IT Guru projde IT nastavení školy, učiní komplexní souhrn všech důležitých informací o jeho současné úrovni a poskytne škole vhodná komplexní doporučení ke zlepšení. Konkrétní výběr řešení je už pak přímo na rozhodnutí vedení školy a po dohodě s dodavatelem.

Hlavní role IT Guru tedy především spočívá v hledání řešení a poskytování konzultací vedení škol nebo v komunikaci s dodavateli. Jednání jsou vedena diskrétně, ke konzultacím je přistupováno individuálně a s respektem ke svobodné volbě řešení ze strany škol. IT Guru dosud takto uskutečnili přes více než 750 konzultací a podpořili 520 škol v řešení jejich problémů. Na rozdíl od soukromého sektoru jsou všechny služby, které IT Guru nabízí, včetně IT auditu, poskytovány školám zdarma.

Zájemci o konzultaci mohou své dotazy posílat přímo na e-mail itguru@npi _cz, oslovit konkrétního IT Guru podle kraje, případně je možné vyplnit vstupní dotazník a IT Guru se sám ozve. Veškeré potřebné kontakty a informace naleznete na www.edu.cz/digitalizujeme/it-guru/. Na tomto webu jsou umístěny také záznamy z webinářů, jichž se účastnili zástupci oddělení podpory digitálního vzdělávání a IT Guru, kteří zde prezentovali svoji činnost v oblasti digitalizace vzdělávání a odpovídali na nejčastější dotazy.

Kontakt:

stocesova-npo

Anna Stočesová Martinková (anna.stocesova@msmt _cz)
vedoucí oddělení podpory digitální vzdělávání, odbor vzdělávací politiky
Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688