Středočeský (kr-stredocesky.cz)
Z regionů  |  17.05.2023 15:45:00

Středočeský kraj - Pomohli jsme již 20 klientům v rámci projektu PŘES BARIÉRY S POLICIÍ

Slavnostní vyhodnocení jarního kola proběhlo v Muzeu Policie České republiky.

V pátek 12. května 2023 se v prostorách Muzea Policie České republiky uskutečnilo velmi milé setkání mezi zástupci středočeské policie, Nadace Konta Bariéry a především za účasti Emy, Toníka a jejich rodin. Účelem setkání bylo nejen vyhlášení jarního kola projektu Přes bariéry s policií, který pořádáme ve spolupráci se Středočeským krajem a Zdravotní pojišťovnou Ministerstva vnitra, ale především předání šeků již zmíněné Emě a Toníkovi. Policisté, studenti a partneři vybrali částku téměř 170 tisíc korun, kterou jsme oběma dětem rovným dílem rozdělili.

Šeky převzali rodiče Emičky a Toníka z rukou ředitele Krajského ředitelství policie Středočeského kraje brig. gen. JUDr. Václava Kučery, PhD., MBA, náměstka ředitele pro vnější službu plk. Mgr. René Petáka a mjr. JUDr. Petry Hofmanové, vedoucí školního policejního střediska.

Všichni zúčastnění se shodli, že projekt má velký smysl a všechny velice těší jeho již 5letá tradice, především pak jeho smysl pomáhat druhým.
Ředitel středočeské policie brig. gen. Václav Kučera policistům poděkoval za jejich nemalé finanční příspěvky a ocenil partnery akce za jejich významnou spolupráci na projektu.

Toník je 10letý chlapec, který se narodil předčasně a trpí dětskou mozkovou obrnou. Ta ho zasáhla natolik, že nemluví a nepostaví se na nohy. Toník by chtěl ale dělat všechno jako jeho bráška – dvojče. Tedy plavat, jezdit na výlety s rodiči a podnikat další aktivity. I přes to, že Toník, který je odkázán na pomoc druhých, rehabilituje a dělá značné pokroky, potřeboval by ještě další rehabilitační cvičení a pobyty, které ale nejsou zcela hrazeny pojišťovnou, a tak jsou pro rodiče hůře dostupné. Na tyto aktivity potřeboval Toník částku 70 tisíc korun. Policisté, policistky ze Středočeského kraje a další partneři vybrali ale vyšší částku, celkem 84 596 korun, a tak kromě rehabilitačního pobytu přispějeme Toníkovi také na zdravotní pomůcky.

Další klientkou je 13letá Emička, která na svět přišla nevidomá, dodnes sama nemluví, nechodí a potýká se s těžkým mentálním postižením. Péče o Emu je pro rodiče velmi náročná nejen z finančního hlediska, ale i po stránce zajištění péče a potřebných pomůcek, které její život ulehčují. A nyní Emička potřebuje nový zdravotní vozík, protože z toho původního už vyrostla. Vzhledem k tomu, že jej nehradí zdravotní pojišťovna, rozhodli jsme se s jejím pořízením rodině Emy pomoci. Z požadovaných 55 tisíc na jeho zakoupení jsme ale Emičce poskytli částku opět mnohem vyšší, taktéž 84 596 korun. Kromě nového vozíku využije rodina finanční prostředky na rehabilitační aktivity a cvičení, které jsou také nedílnou součástí jejího života.

Součástí vyhlášení jarního kola projektu bylo i ocenění pěti nejlepších sportovců ze středočeských středních škol, kteří získali nejlepší výsledky v rámci fyzických testů. Nejvíce bodů získal Jaroslav R. ze Střední odborné školy a Středního odborného učiliště Kladno, 2. David S. z Gymnázia B. Hrabala Nymburk, 3. Adam R. ze Sportovního gymnázia Kladno, 4. Jakub Š. z Gymnázia B. Hrabala Nymburk a 5. Daniel M. ze Sportovního gymnázia Kladno.

Ti, kteří úspěšně zvládli fyzické testy, které jsou jednou z podmínek splnění přijímacího řízení, obdrželi voucher, ten jim zaručí, že v případě zájmu o práci u středočeské policie už znovu nemusí fyzické testy absolvovat.

Projekt vznikl v roce 2018 a již 5 let pomáháme těm, kteří to potřebují. Snažíme se také prostřednictvím sportu oslovit mladé studenty k práci u Policie České republiky, a hlavně je i motivovat ke sportovním aktivitám. Od roku 2018 do současnosti prošlo naším projektem na 5000 studentů.

Emička a Toník jsou již 19. a 20. klientem, které Nadace Konto Bariéry Charta 77 vybrala a kterým poskytujeme vybrané finanční prostředky na zkvalitnění života. Celkem jsme na těchto 20 klientů vybrali za 5 let realizace projektu téměř 1,8 milionu korun.

por. Ing. Bc. Barbora Schneeweissová
tisková mluvčí Policie ČR - KŘP Středočeského kraje





K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688