plzen.eu (Plzeň)
Z regionů  |  24.04.2023 00:00:00

Soutěž v programování ovládli žáci z 11. základní školy v Baarově ulici v Plzni

Soutěž v programování ovládli žáci z 11. základní školy

Zdroj fotografií: Centrum robotiky

Zdroj fotografií: Centrum robotiky

Škrábej, kotě!, jak se soutěž v programování pro žáky prvního a druhého stupně plzeňských základních škol jmenuje, už zná své vítěze. Finálové klání se odehrálo v polovině dubna v Centru robotiky. To soutěž s tématem bezpečného chování na internetu uspořádalo už popáté. Do letošního ročníku se přihlásilo 14 škol s celkovým počtem 69 prací. O výběr těch nejlepších se postarala odborná porota, která nominovala pět finalistů z prvního a stejný počet i z druhého stupně ZŠ. V obou kategoriích zvítězili žáci z 11. základní školy v Baarově ulici, tzv. Šedivky.

„Jsem velice rád, že školy vědí, jak důležité je téma bezpečnosti na internetu. V letošním roce opět vzrostl počet odevzdaných prací, zároveň i jejich úroveň. A to jak po obsahové stránce, tak po té programovací,“ zhodnotil Daniel Kůs, radní města Plzně pro oblast Smart Cities a podporu podnikání, do jehož gesce Centrum robotiky jako úsek Správy informačních technologií města Plzně patří.

Finálové odpoledne patřilo především deseti postupujícím žákům, kteří před odbornou porotou odprezentovali své práce. Vysvětlili postup při programování, prozradili, co je inspirovalo, a obstát museli i před zvídavými otázkami odborné poroty. V té zasedli vedoucí magistrátního odboru školství, mládeže a tělovýchovy Dagmar Škrlantová, odborník z praxe Miroslav Staněk a metodičky vzdělávání v Centru robotiky Tereza Beránková a Karolína Zábranská.

Programem hosty v roli moderátorky provedla ředitelka Centra robotiky Martina Ceková. „Téma bezpečnosti na internetu je v dnešním světě velice důležité a je dobré s ním začít již na prvním stupni základních škol. To si uvědomují i plzeňští pedagogové, kteří přihlašují své žáky do naší soutěže. Za jejich práci jim patří velké poděkování,“ řekla Martina Ceková.

Zdroj fotografií: Centrum robotiky

Kategorii pro první stupeň vyhrála Ellen z 11. ZŠ, druhý skončil Michal z Bolevecké ZŠ, třetí byla Ema z 21. ZŠ. Na druhém stupni patřilo prvenství Maxmilianovi z 11. ZŠ, druhé místo obsadil Matěj z 33. ZŠ, třetí pozice patří Lucii z 11. ZŠ. Všichni si odnesli věcné ceny, vítězové pak navíc i roboty Ozoboty.

Osobitý název Škrábej, kotě! nese soutěž podle aplikace, ve které žáci pracují – Scratch nebo ScratchJr. V následujících dnech dojde k vyhodnocení druhé části soutěže, a to výtvarné. V té žáci tvořili komiksy s tématem bezpečnosti na internetu. Ceny a diplomy jim budou předány přímo ve školách před spolužáky, což samo o sobě je velkou odměnou.

Více informací o akcích v Centru robotiky je na:
www.centrumrobotiky.eu


K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688