mzv.cz (MZv ČR)
Ze světa  |  31.03.2023 10:52:00

Porodnice v Tiraně dostala novorozenecký inkubátor českého výrobce - v rámci malých lokálních projektů rozvojové spolupráce

mzv.cz

Porodnice v Tiraně dostala novorozenecký inkubátor českého výrobce

31.03.2023 / 10:31 | Aktualizováno: 31.03.2023 / 10:52

V rámci malých lokálních projektů rozvojové spolupráce obdržela porodnice Koco Gliozheni v Tiraně darem novorozenecký inkubátor a speciální přepravní novorozenecké vaky od českých výrobců TSE a EGO Zlín. Tyto vyspělé výrobky se stanou nejen visitkou českého průmyslu, ale současně pomohou českým firmám získat cennou referenci pro další rozvoj jejich komerčních aktivit v zemi.

Dar rozvojové pomoci Ministerstva zahraničí České republiky a firem TSE spol. s r.o. a EGO Zlín spol. s r.o. společně předali řediteli porodnice Koço Gliozheni velvyslanec České republiky v Tiraně pan Karel Urban a zástupce obou českých firem, jednatel firmy Biometric Albania pan Artur Kadare. Z důvodu hygienických pravidel porodnice nemohla být při inauguraci přítomna média.

Pan velvyslanec Karel Urban při předávání daru dne 30.3.2023 informoval přítomné, že „Česká republika v Albánii každoročně financuje minimálně jeden projekt rozvojové pomoci ve zdravotnictví. V minulých letech pomohla vybavit dětskou hernu a návštěvní místnost pro rodiče na onkologickém oddělení Dětské nemocnice v Tiraně, dodala různé diagnostické přístroje do Centra universitní nemocnice Matky Terezy nebo systém biologické ochrany pro infekční kliniku. V letošním roce podpoří nevládní organizaci provádějící výrobu končetinových protéz a dodá lůžka od české firmy Proma Reha pro nemocnici Matky Terezy v Tiraně“.

Zástupce firmy TSE p. Artur Kadare vyzdvihl zejména kvality dodaného výrobku. „Novorozenecký inkubátor Shelly je špičkovým výrobkem firmy TSE spol. s r.o., s velmi tichým chodem, automatickou regulací tepla při otevření víka inkubátoru, dvojstupňovým varovným systémem a jedinečným neinvazivním kontinuálním monitoringem životních funkci. Bezpečnost provozu zajišťuje duální mikroprocesorové řízení. Vše se tedy kontroluje dvakrát, dvěma nezávislými procesory. Jsme rádi, že si porodnice vybrala právě tento kvalitní výrobek, a věříme, že jí bude bezchybně sloužit po mnoho dalších let.“

Inkubátor Shelly od firmy TSE patří ke světové špičce v oboru

Inkubátor Shelly od firmy TSE patří ke světové špičce v oboru

Zástupce firmy EGO Zlín s.r.o. p. Artur Kadare pohovořil dále o speciálním novorozeneckém přepravním vaku, který umožní porodnici bezpečnou přepravu předčasně narozených dětí, a to jak v přepravním inkubátoru, tak i mimo něj. „Vak může být i vyhříván a jeho prostředí se snaží simulovat lůno matky. Je vhodný i pro použití v RTG komoře“.

přepravní vak pro novorozence od firmy EGO Zlín

přepravní vak pro novorozence od firmy EGO Zlín

Kromě inaugurace předání daru měly obě české firmy příležitost se zviditelnit též při podpisu smlouvy o realizaci projektu, ke kterému došlo v dubnu 2022 u příležitosti podnikatelské mise AVDZP do Albánie v rámci projektů na podporu ekonomické diplomacie PROPED. Spojení prezentace českých firem LINET spol s r.o., TSE spol. s r.o., MZ Liberec a.s. a EGO Zlín spol. s r.o. s podpisem smlouvy o rozvojové spolupráci zajistilo pro české firmy mnohem větší účast albánských partnerů na jejich prezentaci, zejména pak ze státního sektoru.

Albánské zdravotnictví v době pandemie prokázalo své slabiny spočívající v nedostatku lůžkových kapacit a potřebného vybavení nemocnic. Vláda proto přistoupila k výraznému rozšíření a modernizaci zdravotnické infrastruktury. Podpora českých firem v rámci malých lokálních projektů rozvojové spolupráce tak může přispět k jejich rychlejšímu zapojení se do tohoto modernizačního procesu na komerční bázi.

Petr Vlk, ekonomický diplomat, Velvyslanectví České republiky v Tiraně


K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář

Poslední zprávy z rubriky Ze světa:

Ne 10:47  China's urban passenger trips jump 27.7% in 2023 China state infooffice (scio.gov.cn)
Ne 10:47  China's bond market issuances hit 7.16 trln yuan in March China state infooffice (scio.gov.cn)
Ne   3:03  A regional outbreak of severe storms with strong, potentially long-track tornadoes US National Weather Service (weather.gov)




Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688