Středočeský (kr-stredocesky.cz)
Z regionů  |  02.03.2023 13:20:38

Středočeský Kraj pomůže školám s předfinancováním vzdělávacích projektů Erasmus+, žáci se podívají třeba i do Portugalska

Jednou z forem podpory středočeského středního školství je i výpomoc s předfinancováním projektů vzdělávacího programu Erasmus+. Osmi školám poskytne kraj 4,2 milionu korun na předfinancování celkem 11 projektů. Školy peníze kraji vrátí zpět do rozpočtu po úspěšné realizaci projektů. Poskytnutí příspěvků dnes schválila rada kraje.

„Každý studijní pobyt v zahraničí je pro žáky i pedagogy obrovskou přidanou hodnotou. Přispívá nejen k rozvíjení jazykových dovedností a poznávání jiných kultur, ale i k poznávání jiných metod ve výuce i při praxích ve firmách. Jsem rád, že naše krajské školy využívají možnost vycestovat přes Erasmus+ a připravují kvalitní a zajímavé projekty,“ uvedl krajský radní pro oblast vzdělávání a sportu Milan Vácha.

Mezi žadateli o příspěvek na předfinancování jsou jak gymnázia, tak střední odborné školy a učiliště. Například Gymnázium Říčany žádá o příspěvek na zahraniční studijní stáže žáků a jazykové stáže pedagogů v Irsku, Španělsku a Německu. VOŠ, SPŠ a JŠ Kutná Hora si vybrala jako cílové země Irsko, Litvu a Německo. Mezi hlavní cíle stáží patří aplikace výukové metody CLIL (rozvoj cizojazyčných komunikačních kompetencí) do obecných i odborných předmětů, integrace nových poznatků ze zahraničí do ŠVP oborů střední školy a uplatnitelnost absolventů na mezinárodním trhu. VOŠ a SZŠ Benešov připravila například odborné zahraniční stáže žáků v podnicích, účast žáků na odborných zahraničních soutěžích a výukové a školící pobyty pedagogů na partnerských školách.

Partneři projektu jsou z Velké Británie, Irska, Švédska, Dánska, Norska a Nizozemí. SOŠ a SOU informatiky a spojů Kolín podává projekty na odborné stáže v Portugalsku pro 24 žáků druhých a třetích ročníků oborů Informační technologie a Cestovní ruch a rekreologie a dlouhodobou stáž pro 3 absolventy uvedených oborů.

Přehled žadatelů:



K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688