Tisková zpráva (Tisková zpráva)
Z domova  |  20.02.2023 14:14:27

Vešel bych se se svým stánkem, který je technicky možný minimálně jako 3x1,5m, do definice Modulu (koberec ani nábytek nepotřebuji)?


PRAHA (20. února 2023) Městská část Praha 2 ustoupila od svého záměru komplexní revitalizace území, které se nachází mezi ulicí Horská a novoměstským opevněním. Rozhodnutí schválili radní Prahy 2 na svém dnešním jednání.

Vzhledem k nemožnosti predikce dalšího ekonomického vývoje lze mít za to, že předpokládané investiční náklady na stavební realizaci projektu jsou v původně avizované výši již nereálné. „Značné navýšení cen veškerých služeb a materiálů a stále rostoucí inflace by měly zásadní dopad na výslednou cenu navazující investiční části projektu. Navrhovaná úprava, která vyšla z architektonické soutěže by vzhledem k finanční náročnosti absolutně neodpovídala původnímu očekávání radnice, a proto v ní nebudeme pokračovat,“ vysvětluje rozhodnutí místostarosta Jan Kolář, který má ve své gesci mimo jiné oblast volnočasových aktivit.

Záměr revitalizace parku U Hradeb zveřejnila radnice na konci roku 2020, kdy v této souvislosti vyhlásila otevřenou architektonickou soutěž. V konkurenci osmi soutěžních návrhů nakonec zvítězil návrh architektů Miroslava Cikána a Pavly Melkové z ateliéru MCA. Vítězný návrh počítal s celkovou revitalizací parku včetně demolice Kuželny, která se nachází ve velice špatném technickém a stavebním stavu.

„V současné chvíli jsme si vyžádali posudek stavu historické Kuželny z pohledu statiky a dodržování stavebních norem. Přestože jsme z ekonomických důvodů od celkové revitalizace parku U Hradeb ustoupili, budeme hledat náhradní řešení pro tuto lokalitu. Přejeme si, aby území i nadále poskytovalo rekreačně-sportovní využití a aby sloužilo co nejširší skupině občanů Dvojky. Území má potenciál doplnit již zrekonstruovanou spodní část parku Folimanka, kde jsme v loňském roce otevřeli tolik oblíbený volnočasový areál Jammertal,“ dodává místostarosta pro oblast financí a správy majetku Jan Korseska.

Již začátkem roku Rada MČ Prahy 2 deklarovala v programovém prohlášení, že bude v této nelehké době plánovat jen takové investice, které budou mít přínos pro život občanů s ohledem na ekonomickou nákladnost. Radní si také stanovili hlavní priority, mezi které řadí: hospodárnost a rozpočtovou odpovědnost v dlouhodobém výhledu; moderní a otevřenou správu; efektivní správu majetku; stabilizaci rezidentů; řešení v oblastech dopravy, bezpečnosti, životního prostředí a využití veřejného prostoru.

 

Zprávu zpracoval Odbor komunikace ÚMČ Praha 2.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688