plzen.eu (Plzeň)
Z regionů  |  15.12.2022 08:38:53

Plzeň připravila vyhřívaný velkokapacitní stan pro lidi bez domova, otevře jej poprvé ve čtvrtek 15. prosince ve 20 hodin

Plzeň připravila vyhřívaný velkokapacitní stan pro lidi bez domova, otevře jej poprvé ve čtvrtek 15. prosince ve 20 hodin

Plzeň připravila vyhřívaný velkokapacitní stan pro lidi bez domova, poprvé se otevře ve čtvrtek ve 20 hodin v areálu DEPO2015 v Cukrovarské ulici. Zázemí v podobě lůžek, spacáků a základního teplého jídla poskytne denně až 70 lidem. Město tak chce pomoci přečkat mrazivé dny lidem bez přístřeší.

Zdroj foto: Odbor bezpečnosti, prevence kriminality a krizového řízení MMP

Zdroj foto: Odbor bezpečnosti, prevence kriminality a krizového řízení MMP

„Vnímám jako naši povinnost postarat se o všechny, kterým v těchto mrazivých dnech chybí střecha nad hlavou. Chtěl bych poděkovat všem pracovníkům, kteří se na této pomoci podílí, protože jejich přínos je neocenitelný,“ uvedl primátor Plzně Roman Zarzycký.

Stan bude vyhřívaný, spát se bude na lůžkách, spacáky budou mít klienti buď vlastní, nebo je zapůjčíme. Provoz zajistí Středisko křesťanské pomoci Plzeň svými zaměstnanci a také pomocí pracovníků z jiných neziskových organizací. K dispozici budou i sprchy a toalety v samostatných buňkách,“ přiblížila radní města Plzně pro bytovou oblast včetně sociálního a dostupného bydlení Světlana Budková.

Provozní doba vyhřívaného stanu bude od 20 do 8 hodin, příchod na noční centrum je možný do 21 hodin. Od 21:30 do 6:30 hodin platí noční klid. Stan bude rozdělen na část pro ženy a část pro muže a páry. Vzhledem k tomu, že někteří lidé bez domova mají i psy, bude poskytnuto zázemí i pro ně. Psi do stanu smí, a to na vodítku. Klienti mohou být na místě také ošetřeni díky projektu Street medicine, který realizuje Český červený kříž. Cílem je poskytovat zdravotní péči a poradenství zranitelným skupinám obyvatel a osobám bez přístřeší.

V centru budou platit pravidla, jako jsou zákaz kouření v prostorách stanu, konzumace alkoholu a aplikace drog v celém areálu DEPO2015, zákaz donášení drog a alkoholu do centra, stejně tak zákaz vnášení nebezpečných předmětů. Vyžadováno bude, aby přítomní dodržovali pokyny pracovníků, respektovali se mezi sebou navzájem, dodržovali pořádek, uklízeli si po sobě, dodržovali noční klid a další. V případě porušení daného řádu bude možné klienta vykázat.

Vybavení stanu a pomoc s jeho stavbou zajistil Odbor bezpečnosti, prevence kriminality a krizového řízení Magistrátu města Plzně, na zajištění organizace se podílí Odbor dostupného bydlení a sociálního začleňování Magistrátu města Plzně.

Text: Eva Barborková


Zveřejněno: 15. 12. 2022, Martin Pecuch

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář

Poslední zprávy z rubriky Z regionů:

Po 21:48  Přijď na setkání - Poznej svého okrskáře Jablonec nad Nisou (mestojablonec.cz)
Po 21:46  Na jeden den se otevře Kantorova vila Jablonec nad Nisou (mestojablonec.cz)




Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688