Cyrrus (Cyrrus)
Investice  |  21.11.2022 10:50:11

Americké indexy minulý týden mírně korigovaly brutální nárůst z týdne předchozího

Výhled

Futures červené, asijské indexy převážně červené

Trhy

Během minulého týdne burzy mírně korigovaly. S&P 500 odevzdal 0,7 %. Ve čtvrtek předvedly indexy nejlepší růst od jara 2020. Nyní se SPY obchoduje cca 17 % pod svým historickým maximem, kterého dosáhl začátkem roku. Volatilita se nachází pod hranici 25 bodů. Růst v předchozích týdnech vyvolal inflační čísla. Investoři zapojily část cashe, který drželi na svých portfoliích. Zůstává otázkou, jak nakonec bude Fed reagovat – prohlášení Bullarda naznačuje, že monetární autority nemusí tak rychle přejít k benevolentnější měnové politice.

Bondy

Během minulého týdne se opět vydaly nahoru výnosy krátkých UST. Jde o určitou korekci příliš masivního pohybu směrem dolů, který v předchozím týdnu vyvolala inflační čísla. Kurzotvorná byla zejména slova Jamese Bullarda. Zatímco výnosy kratších splatností se zvedly o 10 – 15 bps, výnosy delších maturit klesaly. To lze interpretovat tak, že investoři věří rychlejšímu návratu k nižším sazbám.

Čína

Pozitivní zprávou je, že čínská vláda přišla se sérii opatření, která dodávají likviditu tamnímu developerskému sektoru, který již delší dobu bojuje s jejím nedostatekm. Akcie některý developerských skupin vystřelily nahoru o desítky procent. Tyto kroky vyvolaly širší rally na čínských akciích. Ze zahraničních investorů však stále převažují ti spekulativní – tj. hedge fondy, zatímco klasičtější long-only fondy spíše absentují.

Krypto

FTX vstoupilo do procesu bankrotu. Na povrch vychází naprostá absence kontrol na této krypto burze. To otřásá důvěrou v celý ekosystém. Řada virtuálních mincí zažívá volný pád. Kromě toho se objevují potíže s některými investičními vehikly typu Grayscale Bitcoin Trust. Ten se obchoduje s cca 40 % diskontem oproti NAV, což značí významný stupeň nedůvěry vůči fondu.

Solana zažívá brutální pokles, jelikož FTX prodávala s cílem zmírnit potíže s likviditou


Zdroj: Bloomberg

 

FOMC: protichůdná rétorika

Brainardová přišla s holubičími komentáři. Ve chvíli, kdy cenové tlaky zpomalují, má Fed prostor vyhodnocovat dopady své politiky na nově příchozí makrodata. To lze přeložit jako výzvu k pomalejšímu tempu zvedání sazeb. Brainardová taktéž varovala před globálním efektem utahování měnové politiky. Fakt, že utahuje většina západních centrálních bank přispívá k výraznějšímu utažení měnových podmínek. Ke konci týdne však optimistickou náladu přerušil James Bullard, který zmínil, že předchozí hiky měly prozatím pouze limitovaný efekt na vývoj CPI. Bullard taktéž dodal, že úroveň terminálních sazeb vidí na úrovni 5,25 %. V reakci na to nastal určitý repricing a trhem odhadovaná výše terminální sazby se opět nachází nad 5 %.

Sazby v USA: tržní pricing

Zdroj: Bloomberg

Společnost CYRRUS, a.s., je licencovaným obchodníkem s cennými papíry a jednou z největších investičních společností v České republice. Mimo investičních služeb na míru každému investorovi nabízí CYRRUS i korporátní služby jako firemní poradenství, management emise dluhopisů vaší firmy, služby depozitáře fondů kvalifikovaných investorů nebo realizaci měnových konverzí a zahraničních plateb za výhodných podmínek.
V roce 2020 společnost oslavila výročí 25 let svého působení na kapitálových trzích.

Více informaci na: www.cyrrus.cz

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 
Kurzy.cz logo
EUR   BTC   Zlato   ČEZ
USD   DJI   Ropa   Erste

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688