Research (J&T BANKA)
Akcie v ČR  |  18.10.2022 09:04:20

Index PX uzavřel slabší o 0,27 % i přes pozitivní vývoj v Evropě a zámoří - Ranní přehled

Komentář k akciovému trhu
Pražská burza - Index PX: 1,144 bodů (-0.3% d/d); objem: 423 mil.

Pražská burza v úvodu týdne nenašla dostatek sil k udržení kladné bilance a krátce po otevření trhu propadla do záporu, kde po zbytek dne zůstala. Index PX uzavřel slabší o 0,27 % i přes pozitivní vývoj v Evropě a zámoří. Široký index Stoxx 600, tlačený vzhůru bankami, těžebními společnostmi a utilitami, posílil o 1,83 %.

Na domácí půdě prodejní objednávky nadále trápí ČEZ, který nakrátko propadl až pod 740 . Zde se zaktivovali kupci a titul uzavřel se ztrátou 0,59 % na ceně 757 . Komerční banka se během dne pohybovala na pátečních zavíracích cenách, ani zde však nepomohl zlepšený sentimenttitul zejména v závěru dne odepsal 0,73 % (675,5 ). Z likvidních titulů tak čest zachraňovala pouze Erste Group, která si polepšila o 0,83 % na 609 .

USA - Dow Jones: 30,186 (+1.9%); S&P500: 3,678 (+2.6%); Nasdaq: 10,676 (+3.4%)

Technické podpory na hlavních indexech, které byly v minulých seancích testovány, zdá se, prozatím obstály, a tak Wall Street přivítala nový týden v zeleném kabátu. Akcie napříč sektory silně rostly, tahouny byly velké společnosti z technologického sektoru jako Apple (+2,9 % d/d), Tesla (+7 % d/d), Amazon (+6,4 % d/d) nebo Meta (+5,7 % d/d). Trhům pomohla i pokračující výsledková sezóna, když si solidní čísla zapsala další z bank, a sice Bank of America (+6 % d/d), a taktéž otočení kormidla britské vlády, která ustoupila z plánů na, dle analytiků, neuvážené daňové škrty. Taktéž americká měna svým oslabením pomohla rizikovým aktivům k jejich růstu. Černé zlato se obchodovalo při pondělku beze změny.

Hned v úvodu týdne byli vidět aktivističtí investoři ze Starboard, a to u akcií společnosti Splunk (+5,43 % d/d), když oznámili koupi téměř 5 % podílu ve společnosti, která se zabývá vývojem softwaru na sběr a analýzu dat.

Dnes oznámí své výsledky například velký zbrojař Lockheed Martin (před otevřením amerických trhů) či hodně sledovaná společnost Netflix (po uzavření amerických trhů).

Komentář k devizovému trhu

Vývoj u středoevropských měn byl opět smíšený. Koruna k euru se v pondělí dál obchodovala poblíž 24,6 CZK/EUR. V regionu razantním vývojem opět prošel maďarský forint, který v reakci na předchozí zvýšení sazeb centrální bankou posílil opět o 1,5 % na 3týdenní maximum 411 HUF/EUR.

Dolar k euru v pondělí pokračoval v nevýrazném obchodování kolem 0,97 USD/EUR, ale na závěr oslabil na 0,985. Následně koruna k dolaru odpoledne posílila o 30 haléřů na 24,95 CZK/USD.

Kalendář – významné události

11:00 – Německo: ZEW (říjen)
12:45 – Johnson&Johnson: výsledky za 3Q/22
13:30 – Goldman Sachs: výsledky za 3Q/22
před trhem – Lockheed Martin: výsledky za 3Q/22
15:15 – USA: průmyslová výroba (září)
po trhu – United Airlines: výsledky za 3Q/22
po trhu – Netflix: výsledky za 3Q/22

J&T BANKA, privátní a investiční banka úspěšných

Od roku 1998 nabízí služby a poradenství, které řeší nejen současné potřeby klientů, ale zohledňují i širší rodinné vztahy a delší časový horizont. Ochraňují majetek nejen před ekonomickými vlivy, ale i proti legislativním změnám a životnímu běhu. Zahrnují multigenerační správu majetku a nástupnictví, investiční poradenství, obchodování s cennými papíry, správu a strukturování majetku či služby life-style managementu. Vedle komplexních služeb family office a privátního bankovnictví poskytuje specializované financování v oblasti real estate a podnikových akvizic.

Do bankovního holdingu J&T Finance Group SE patří kromě české J&T Banky její slovenská pobočka, J&T Banka d.d. v Chorvatsku a slovenská bankovní skupina 365 (dříve Poštová banka).

Více informací na: www.jtbank.cz

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář

Okomentovat na facebooku






Zobrazit sloupec 
Kurzy.cz logo
EUR   BTC   Zlato   ČEZ
USD   DJI   Ropa   Erste

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688