Cianews.cz (ČIA)
Údaje o firmách  |  13.05.2003 16:33:03

Mobilní operátoři sjednotí čísla pro SMS služby



Na sjednocení telefonních čísel pro SMS služby se v minulých dnech dohodli všichni tři tuzemští mobilní operátoři. Zákazníci tak budou moci k těmto službám přistupovat prostřednictvím jednotných čísel pro všechny mobilní sítě a za stejnou cenu. Vyplývá to z dnešního sdělení Asociace provozovatelů mobilních sítí. Sjednocené číslování zároveň otevře prostor pro nezávislé poskytovatele mobilních služeb s přidanou hodnotou.

Pilotního provozu se účastní provozovatelé ATS Praha a NetKit. Podle sdělení Martiny Kemrové ze společnosti T-Mobile by první služby mohly přijít na trh již v květnu. Ve třetím čtvrtletí 2003 bude umožněno používat sjednocená SMS čísla dalším zájemcům. Jak ČIA sdělil Jan Kučmáš z Eurotelu, stávající telefonní čísla SMS služeb zůstanou zachována, když sjednocená čísla jsou určena pro nové služby partnerů. Přidělování SMS čísel pro partnery bude koordinovat odborná komise Asociace provozovatelů mobilních sítí.

Nové SMS služby informačního, zábavního či soutěžního charakteru budou poskytovány na jednotných číslech ve formátu 900XXYY, kde XX je identifikace konkrétního provozovatele služeb a YY vyjadřuje cenu služby včetně DPH. Například SMS zprávou na číslo 9009915 zákazník objedná službu s cenou 15 korun. Ceny služeb, které budou určovat nezávislí partneři, se budou ve zkušebním provozu pohybovat od tří do 30 korun. Zákazník odešle SMS zprávu s objednávkou služby na příslušné číslo. Mobilní operátor zajistí její doručení k provozovateli služby a výběr platby za službu. Provozovatel požadavek zpracuje a doručí zákazníkovi prostřednictvím SMS požadovanou službu či informaci.

Asociace provozovatelů mobilních sítí oficiálně zahájila činnost 27. března 2003. Měla by definovat a prosazovat společné podmínky pro optimální rozvoj mobilních sítí za současného dodržování pravidel hospodářské soutěže v České republice.

-rot-,-ph




©ČESKÁ INFORMAČNÍ AGENTURA, s.r.o. Zpravodaj.cz využívá agenturní zpravodajství České informační agentury, která si vyhrazuje veškerá práva. Publikování nebo další šíření obsahu ze zdrojů ČIA je výslověi zakázáno bez předchozího písemného souhlasu ze strany ČIA.
Hodnocení článku: 10 | 8 | 6 | 4 | 2 | 0


Poslední zprávy z rubriky Údaje o firmách:

Pá   9:07  Intel: Slabé výkony v AI a slabý výhled Research (J&T BANKA)

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář



Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688