plzen.eu (Plzeň)
Z regionů  |  14.06.2022 00:00:00

Plzeň: Na industriální bohatství regionu zve festival Industry Open 17.-19.6.

Na industriální bohatství regionu zve festival Industry Open

Na industriální bohatství regionu zve festival Industry Open

Vodárenská věž, areál Plzeňského Prazdroje

Po industriálních zajímavostech a technických památkách Plzeňského kraje vezme zájemce nadcházející víkend festival Industry Open. Oproti loňským ročníkům se uskuteční už v červnu a v programu nechybí oblíbené výlety historickým autobusem, komentované prohlídky ani procházky zaměřené na architekturu. Festival se koná od 17. do 19. června 2022 a vstupenky je možné zakoupit na portálu Plzeňská vstupenka.

„Po dvou uplynulých sezonách, kdy bylo pořádání akcí poznamenané pandemií coronaviru a festival Industry Open se konal jako série akcí po celé léto, jsme přistoupili zpět k formátu festivalu o jednom červnovém víkendu. Těší nás, že v programu letos nebudou chybět komentované prohlídky provozů plzeňské vodárny, spalovny odpadu v Chotíkově nebo objektů Plzeňských městských dopravních podniků, které byly návštěvníkům z důvodu bezpečnosti delší dobu uzavřeny,“ uvedl Roman Zarzycký, první náměstek primátora města Plzně, jenž má v gesci mimo jiné i cestovní ruch.

Na industriální bohatství regionu zve festival Industry Open

Chabalova filtrace, areál vodárny na Homolce

Festival návštěvníky láká na zajímavé zážitky a prohlídky běžně nepřístupných míst. Lidé se tak podívají například do trolejbusového a autobusového depa na Karlově nebo do budovy Plzeňských městských dopravních podniků na Denisově nábřeží, kde navštíví měnírnu a malou vodní elektrárnu, jež letos slaví 100 let provozu. Speciální prohlídky připravil Plzeňský Prazdroj, účastníci během nich navštíví jednu z dominant pivovaru – vodárenskou věž. Do Starého Plzence se mohou vydat na komentované prohlídky výrobny Bohemia Sekt zaměřené na exkluzivní sekt Louis Girardot s jeho ochutnávkou.

Zážitkové jízdy historickým autobusem letos účastníky vezmou po stopách těžby uhlí a kaolinu na Plzeňsku, součástí výletů bude návštěva Hornického muzea ve Zbůchu a bývalého hlubinného kaolinového dolu v Kaznějově a Centra Caolinum v Nevřeni, které na festivalový víkend chystá jarmark a dílny pro děti.

Na industriální bohatství regionu zve festival Industry Open

Centrum Caolinum Nevřeň

Na oblíbené vlakové jízdy do Škodovky letos navážou komentované procházky kolem areálu nabízející zajímavosti z historie závodů. Součástí procházky od I. k V. bráně bude i komentovaná prohlídka expozice Škodovky a budov Techmania Science Center, které si pak účastníci mohou užít i individuálně.

Další komentované procházky vezmou zájemce během tří festivalových dnů za plzeňskou architekturou v industriálním stylu. Lokalita Doudlevce nabídne průmyslové podniky na obou březích Radbuzy (Chabalovu filtraci v areálu vodárny a areál Škody Elektric). Na Slovanech je pak možné se vydat na komentovanou prohlídku Papírny nebo do dříve převážně dělnické čtvrti Petrohrad.

Na industriální bohatství regionu zve festival Industry Open

Podrobný program je k dispozici na webu www.industryopen.cz, který poskytuje mnoho tipů na výlety za industriálním bohatstvím regionu i mimo festivalové dny. „Na webu zájemci najdou tradiční turistické cíle, kterými jsou plzeňské pivovary, tematická muzea nebo technické památky. Zapálení fanoušci industriálu tam objeví spoustu dalších tipů na místa, která třeba nejsou obecně známá, ale stojí za to je objevit,“ vysvětlila Alena Fialová, manažerka festivalu z pořádající organizace Plzeň-TURISMUS.

Prodej vstupenek na festivalové akce probíhá v Turistických informačních centrech města Plzně (nám. Republiky 41 vedle radnice a Paluba Hamburk u hlavního nádraží) a online na Plzeňské vstupence.

Editace textu: Eva Kriegerová


 


K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688