plzen.eu (Plzeň)
Z regionů  |  08.06.2022 00:00:00

Zahradní slavnost ve Čtyřlístku vzala klienty na Divoký západ

Zahradní slavnost ve Čtyřlístku vzala klienty na Divoký západ

Na Divokém západě se ocitli klienti Městského ústavu sociálních služeb města Plzně (MÚSS), kteří se v úterý 7. června 2022 zúčastnili Zahradní slavnosti. Zahrada Domova se zvláštním režimem Čtyřlístek v Kotíkovské ulici ožila dobou typickou pro indiány, šamany, bizony a kovbojské přestřelky. Nechyběly indiánské tance a živá hudba, ukázky práce s koněm, lasem a bičem. V celodenním programu vystoupili kovboj Jimmy, Dog Dancing nebo Tomahawk show. Klienti si Divoký západ užili i na vlastní kůži a zatančili si indiánský tanec přátelství. Vyzkoušet si mohli rozdělávání ohně, rýžování zlata nebo se seznámili s různými zbraněmi této doby.

Foto: E. Kriegerová

Fotografie: E. Kriegerová

Slavnostního zahájení se zúčastnila i přes nepřízeň počasí řada hostů, za město Plzeň klienty přivítali náměstci primátora Eliška Bartáková a David Šlouf, příjemné zážitky popřály starostka prvního plzeňského obvodu Helena Řežábová a místostarostka Ilona Jehličková. Návštěvníky uvítali také dva ředitelé MÚSS – současný František Šampalík a emeritní Vladimír Chuchler.

Foto: E. Kriegerová

„Téma letošní slavnosti, tedy Divoký západ, mě velmi zaujalo. Jako kluk jsem doslova hltal příběhy o Divokém západě a nejraději ze všeho jsem měl knihy od Karla Maye, kde vystupovali dva hlavní hrdinové – Vinnetou a Old Shatterhand, kteří také uměli pomáhat. Povedlo se jim sjednotit Divoký západ a nastolit mír mezi bílými osadníky a indiány. A já si myslím, že v řadách zaměstnanců a zaměstnankyň Městského ústavu sociálních služeb je také spousta hrdinů, jako byli Old Shatterhand, Vinnetou, Nšo-či a Ribanna,“ řekl náměstek David Šlouf a uvítal jmenovitě některé z nich – Vladimíra Chuchlera, Františka Šampalíka, vedoucí všech pěti domovů a ošetřovatelských a pečovatelských služeb. „Chtěl bych všem popřát, abyste si dnešní den užili, aby se zlepšilo počasí a nepřehnali jste to s ohnivou vodou,“ dodal David Šlouf.

Foto: V. Lokajíček

Fotografie: V. Lokajíček

Náměstkyně primátora Eliška Bartáková také přítomné klienty a zaměstnance pozdravila a popřála jim příjemně strávený den. „Vím, že jste se na dnešní den velmi těšili. Věřím, že i přes nepříznivé počasí si užijete celodenní program, který vás jistě rozveselí a pobaví. Velké poděkovaní patří všem, kteří ho pro vás připravili a náročný program zorganizovali,“ uvedla Eliška Bartáková.

Foto: V. Lokajíček

Zahradní slavnost se konala již po třiadvacáté, upozornila také na 60 let od založení Domova se zvláštním režimem Čtyřlístek. Ten byl otevřen 1. května 1962. Klienti si během dne prohlédli výstavu fotek z historie domova a mohli nahlédnout i do starých kronik.

MÚSS jako příspěvková organizace města Plzně pečuje v lůžkových zařízeních o zhruba pět set klientů a dalších více než tisíc lidí v domácím prostředí. Pro dospělé jsou určena zařízení Čtyřlístek, Sněženka a Petrklíč, pro zdravotně postižené pak Nováček a Jitřenka. MÚSS poskytuje také pečovatelskou službu Domácí péče.

Text: Eva Kriegerová

Fotogalerie

Zahradní slavnost na Divokém západěZahradní slavnost na Divokém západěZahradní slavnost na Divokém západěZahradní slavnost na Divokém západěZahradní slavnost na Divokém západěZahradní slavnost na Divokém západěZahradní slavnost na Divokém západěZahradní slavnost na Divokém západěZahradní slavnost na Divokém západěZahradní slavnost na Divokém západěZahradní slavnost na Divokém západěZahradní slavnost na Divokém západěZahradní slavnost na Divokém západěZahradní slavnost na Divokém západěZahradní slavnost na Divokém západěZahradní slavnost na Divokém západěZahradní slavnost na Divokém západěZahradní slavnost na Divokém západěZahradní slavnost na Divokém západěZahradní slavnost na Divokém západěZahradní slavnost na Divokém západěZahradní slavnost na Divokém západěZahradní slavnost na Divokém západěZahradní slavnost na Divokém západěZahradní slavnost na Divokém západěZahradní slavnost na Divokém západěZahradní slavnost na Divokém západěZahradní slavnost na Divokém západěZahradní slavnost na Divokém západěZahradní slavnost na Divokém západěZahradní slavnost na Divokém západěZahradní slavnost na Divokém západěZahradní slavnost na Divokém západěZahradní slavnost na Divokém západěZahradní slavnost na Divokém západěZahradní slavnost na Divokém západě

Zveřejněno: 8. 6. 2022, Martin Pecuch

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688