plzen.eu (Plzeň)
Z regionů  |  03.06.2022 00:00:00

Plzeň pokračuje v rozvoji Prokopávky a buduje čtyři beachvolejbalová hřiště

Plzeň pokračuje v rozvoji Prokopávky. Buduje čtyři beachvolejbalová hřiště

Od loňského roku mohou Plzeňané využívat opravený Sportovní areál Prokopávka v plzeňském Bolevci. Rekonstrukce celého sportoviště za více než 200 milionů korun bez DPH začala v září 2019. Občanům poskytuje komplexní nabídku aktivit pro sportovní kluby i veřejnost. Nově město areál ještě rozšíří, vybuduje čtyři beachvolejbalová hřiště. Odbor správy infrastruktury předal zhotoviteli v polovině května staveniště, hotovo má být začátkem příštího roku. Výstavbu beachvolejbalových hřišť realizuje společnost SPORTOVNÍ PODLAHY ZLÍN, s. r. o.

Vizualizace

Vizualizace

„V loňském červenci jsme slavnostně otevřeli celý zrekonstruovaný areál, v němž jsou sportovní hala, malá tělocvična a ubytovací zařízení s restaurací. Ve vnějších prostorách prošlo revitalizací fotbalové hřiště s umělým travním povrchem, město vybudovalo zcela novou in-line dráhu, parkoviště i rampu pro pěší a vozíčkáře. Občané Lochotína a Bolevce díky tomu mají širokou škálu sportovního vyžití, které mohou spojit s procházkou do oblasti blízkých Boleveckých rybníků. Jsem rád, že komplex ještě rozšíříme, věřím, že tím uděláme plážovým volejbalistům radost,“ řekl primátor města Plzně Pavel Šindelář.

„Náklady na výstavbu beachvolejbalových hřišť v areálu Prokopávky jsou 20,7 milionu korun bez DPH. Čtyři hřiště včetně pneumatické haly s dvouplášťovým systémem budou mít rozměry 46 x 31 x 11 metrů. Pro osvětlení hřišť bude použito šesti osvětlovacích stožárů. K pneumatické hale přistavíme budovu technického zázemí včetně venkovních sprch,“ uvedl Roman Zarzycký, první náměstek primátora, do jehož gesce patří oblast sportu. „Plzeň dlouhodobě podporuje sport a jeho infrastrukturu a kompletní revitalizace areálu Prokopávka je další možností, jak sportovcům nabídnout moderní, funkční a plnohodnotné sportoviště s odpovídajícím zázemím,“ dodal.

Napojení objektu na dopravní infrastrukturu se nezmění. Pro příjezd do areálu bude využita hlavní vjezdová brána z ulice K Prokopávce a dále v areálu bude k dispozici využita stávající asfaltová komunikace. Pro bezbariérový přístup slouží ocelová rampa v délce 122 metrů.

Do budoucna chce město do sportovního areálu i nadále investovat a rozšiřovat ho. V nejbližší době plánuje zahájit také stavbu dětského hřiště.

Sportovní areál Prokopávka provozuje od roku 2016 TJ Lokomotiva Plzeň, město s klubem uzavřelo nájemní smlouvu do konce roku 2033.

Text: Adriana Jarošová


Zveřejněno: 3. 6. 2022, Martin Pecuch

 
K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688