mzv.cz (MZv ČR)
Akcie ve světě  |  24.05.2022 13:24:00

16. Česko-německý hospodářský kulatý stůl v Düsseldorfu se věnoval tématům nové podoby světového hospodářství a obchodní odolnosti našich zemí

16. Česko-německý hospodářský kulatý stůl v Düsseldorfu se věnoval tématům nové podoby světového hospodářství a obchodní odolnosti našich zemí

19.05.2022 / 13:15 | Aktualizováno: 24.05.2022 / 13:24

Napadení Ukrajiny dramaticky změnilo tvář mezinárodní politické i ekonomické reality. Energetická krize, nabourání dodavatelských řetězců, změna odbytišť, vysoká míra inflace, hrozící potravinová krize v rozvojových zemích a všeobecná nejistota ve světovém hospodářství představují mimořádné výzvy pro odolnost našich národních ekonomik. Dnes vyvstává ještě naléhavěji potřeba udržitelného rozvoje a cirkulární ekonomiky – už neřešíme pouze vojenskou a bezpečnostní odolnost, ale i odolnost našich obchodních a hospodářských modelů, od kterých odvisí naše prosperita. Těmto turbulentním tématům se věnoval v pořadí již 16. Česko-německý hospodářský kulatý stůl v Düsseldorfu, který se konal 18. května 2022. Český Generální konzulát v Düsseldorfu jej uspořádal ve spolupráci s NRW. Global Business (Agentura pro hospodářský rozvoj Severního Porýní-Vestfálska) a s Průmyslovými a obchodními komorami Severního Porýní-Vestfálska.

Tato akce ekonomické diplomacie, které se zúčastnilo přes 50 hostů, tak potvrdila svou dlouholetou tradici a úspěch coby platformy pro match-making a B2B jednání. Přítomné přivítala a s úvodním projevem vystoupila generální konzulka Kristina Larischová. S dalšími projevy vystoupili tradiční partneři Česko-německého hospodářského kulatého stolu, výkonný ředitel NRW.Global Business Felix Neugart a zástupce výkonného ředitele Průmyslové a obchodní komory v Dortmundu Wulf-Christian Ehrich. Se zhodnocením a vývojem současné ekonomické situace, se zaměřením na česko-německé obchodní vztahy, vystoupil zástupce ředitele Česko-německé průmyslové a obchodní komory v Praze René Harun.

Pozvání přijali a se svými zkušenostmi v oblasti udržitelného rozvoje a cirkulární ekonomiky vystoupili pan Stanislav Štýs, zástupce české firmy REFORK, která vyvíjí nové přírodní materiály, ze kterých vyrábí udržitelné alternativy k jednorázovým plastům, např. jednorázové plně ekologicky rozložitelné vidličky a pan Jörg Jansen, zástupce Circular-Valley Wuppertal, které sdružuje vybrané start-upy a vědce z oblasti cirkulární ekonomiky, zabývající se integrálními součástmi udržitelného rozvoje a podpory udržitelného podnikání v regionech Severního Porýní-Vestfálska. Na akci se spolupodíleli i vedoucí kanceláře CzechTrade Kristýna Kubíčková a CzechInvest Pavel Chovanec, což podtrhlo jednotnou českou reprezentaci ekonomické diplomacie v Německu. Během rozhovorů se podařilo vygenerovat tematické průsečíky pro budoucí projekty ekonomické spolupráce mezi českými a německými subjekty.

Všichni pořadatelé i účastníci projevili zájem na pokračování této setkávací a informační platformy, což jen potvrzuje potenciál spolupráce u současných výzev, kterým paralelně čelí jak německá, tak česká exportní ekonomika.


K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář

Poslední zprávy z rubriky Akcie ve světě:

Út 10:26  Trhy vyčkávají před zasedáním FEDu Research (Česká spořitelna)
Út 10:02  Volkswagen: 1Q mírně nad odhady a výhled potvrzen Research (J&T BANKA)




Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688