Kuchařská lekce v Rakovníku
Kolem poledne se u výdejny začaly shromažďovat první hladové krky, mladí kuchaři nejdříve oběd vydali svým kolegům studentům, pak přišli na řadu vojáci. Od všech se kuchaři dočkali slov chvály.
Nový zážitek a příležitost
„Mile mě překvapilo, jak to tady funguje. Kolektiv byl prima, s chlapama se mi vařilo dobře. Je to dobrá zkušenost, všechny nás zaujalo, jak je to tady s platem a s pracovní dobou. Zamlouvají se mi i místní výhody, jako je třeba příspěvek na bydlení a taky to, že i kuchař se bere jako voják,“ sdělil své dojmy jeden ze studentů.
„V polní kuchyni jsem nikdy nevařil a musím říct, že jsem byl příjemně překvapen. Vybavení je moderní a velmi mě zaujalo. Především konvektomat, který kombinuje vlastnosti horkovzdušné a parní trouby,“ poznamenává další ze studentů.
Zbytek studentů, kteří nevařili, si v posádce prohlédl stany, ubytovací kontejnery, budovy, kde vojáci pracují, a okouknout mohl také některé druhy techniky.
„Věříme, že tato vojenská polní gastronomie oslovila alespoň pár potenciálních uchazečů, kteří v dohledné době doplní naše řady,“ dodává velitel Praporu podpory nasaditelných sil podplukovník Tomáš Gubáš. V současné době je v Armádě ČR kolem 250 kuchařů. Prapor podpory nasaditelných sil vlastní dvě polní kuchyně a každá je schopná denně uvařit až 250 obědů.
Poslední zprávy z rubriky Armáda:
Přečtěte si také:
Prezentace
26.04.2024 Historie a vývoj vodovodních baterií: Od...
25.04.2024 Pobřeží Egejského moře - ideální tip na všechny...
24.04.2024 Výsledková sezóna: Jak se daří výrobcům čipů a...
Okénko investora
Olívia Lacenová, Wonderinterest Trading Ltd.
Dlouho očekávaná událost ze světa kryptoměn. Přinese další halving bitcoinu nová maxima?
Štěpán Křeček, BHS
Petr Lajsek, Purple Trading
Ali Daylami, BITmarkets
Michal Brothánek, AVANT IS
Miroslav Novák, AKCENTA
Spotřebitelská inflace v eurozóně odeznívá, pro služby to však úplně neplatí
Jiří Cimpel, Cimpel & Partneři
Jakub Petruška, Zlaťáky.cz