Tisková zpráva (Tisková zpráva)
Tiskové zprávy  |  06.04.2022 14:34:15

Obrat české platformy Ecomail.cz se v roce 2021 vyšplhal na rekordních 59 milionů korun


České platformě specializující se na efektivní a automatizovaný e-mail marketing Ecomail.cz se loni podařilo vygenerovat rekordní obrat 59 milionů korun. V loňském roce každý měsíc doručila průměrně 200 milionů e-mailů do 160 zemí světa.

Od svého založení zaznamenává nástroj Ecomail.cz výraznou poptávku. Česká platforma specializující se na efektivní a automatizovaný e-mail marketing zaregistrovala meziroční nárůst o více než 60 % a v loňském roce se jí podařilo vygenerovat rekordní obrat 59 milionů korun. Zakladatelé společnosti Jakub Stupka a Jan Tlapák ale věří, že to bude teprve letošek, který bude pro jejich podnikání klíčový. Momentálně se totiž chystají expandovat na globální trh. 

Ecomail.cz se začíná připravovat na expanzi do zahraničí, přičemž bychom k ní chtěli přistoupit už v průběhu letošního roku. Potenciál je obrovský. Pokud uspějeme, předpokládáme, že se náš obrat zvýší odhadem až na 90 milionů,” odhaluje plánovanou strategii Jakub Stupka, COO a spoluzakladatel společnosti Ecomail.cz.

Rok 2021 byl z hlediska výsledků nejlepší v historii. Přispěla k tomu i aplikace pro editaci e-mailových šablon Topol.io, která je na globálních trzích dostupná už od roku 2017. Za tu dobu si získala desítky tisíc uživatelů ve 150 zemích světa a loni dosáhla meziročního zvýšení obratu o celých 100 %. I to bylo jedním z důvodů, proč jí americká online platforma G2 pro hodnocení a doporučování softwarových společností udělila ocenění za intuitivní a jednoduché užívání.

Skvělé výsledky podpořilo i posílení strategické spolupráce s tuzemskou webovou platformou Shoptet, která aktuálně zprostředkovává hosting okolo třiceti tisícům e-shopů. „Shoptet jsme rozšířili o velké množství doplňků, které mohou internetové obchody využívat. Mezi nimi mají uživatelé i možnost snadného propojení s nástrojem Ecomail.cz, který je momentálně na Shoptetu nejoblíbenějším doplňkem pro e-mailing, a navíc je zdarma. Dokáže synchronizovat kontakty, sledovat chování uživatele na webu nebo využívat data z e-shopu pro personalizované a automatizované kampaně,” přibližuje výhody propojení platforem CEO Shoptetu Samuel Huba.

Klientská základna Ecomail.cz se loni rozrostla o 40 %. Nástroj nově využívá například on-line prodejce kontaktních čoček a brýlí Alensa, český zpravodajský server orientovaný na byznys, startupy a nové technologie CzechCrunch, džínoví specialisté eXe jeans, e-shop s povlečením a bytovým textilem MK Lůžkoviny CZ & SK nebo slovenská odnož zprostředkovatele zaměstnaneckých benefitů Multisport. Společnost dlouhodobě spolupracuje i s Jägermeisterem, Českým rozhlasem nebo vydavatelstvím Vltava Labe Media. Pro stávající a potenciální klienty je povzbudivý především fakt, že Ecomail.cz vykazuje velmi vysokou průměrnou míru doručitelnosti rozesílek.

„Momentálně jsme překročili pomyslnou magickou hranici pěti tisíc platících klientů. Obliba námi poskytovaných služeb dokazuje, že e-mailing je pořád jedním z nejsilnějších marketingových kanálů. Potvrdil to třeba loňský Black Friday, kdy jsme za jediný den odeslali více než 10,5 milionů e-mailů, což je o 90 % víc než o rok předtím. Celkový počet odeslaných e-mailů se meziročně zvýšil o 63 %,” komentuje meziroční výsledky Jan Tlapák, CEO a druhý spoluzakladatel společnosti Ecomail.cz.



K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář

Poslední zprávy z rubriky Tiskové zprávy:

30.01.2024  Sodexo Benefity jsou nyní Pluxee Pluxee Česká republika (Pluxee ČR)




Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688