Research (J&T BANKA)
Akcie ve světě  |  05.04.2022 09:27:44

Ranní přehled: Pražská burza v úvodu nového týdne hledala směr, pondělí zakončila drobně v červené

Komentář k akciovému trhu
Pražská burza - Index PX: 1,373 bodů (-0.0% d/d); objem: 588 mil.

Pražská burza v úvodu nového týdne hledala směr, aby měřeno indexem PX nakonec zakončila drobně v červených číslech (-0,04 %, 1372,73 b.).

Nejaktivnějším titulem dne, co se zobchodovaného objemu týká, byla Erste Group, která zároveň „vyhrála“ i titul emisenejvětším denním propadem (-2,12 %, 810,80 ). Rakouská banka tak následovala negativní sentiment evropských bankovních domů. Naopak svůj defenzivnější charakter naplnila Komerční banka (+2,34 %, 873 ), a to i přes snížení cílové ceny od analytiků Raiffeisen Bank Int. Energetická jednička ČEZ neudržela 3denní ziskovou šňůru a částečně korigovala vývoj z předchozích seancí (-0,26 %, 942,5 ).

Celkové objemy pak na pražském parketu byly spíše pod průměrem za poslední rok, a sice 0,588 mld. .

USA Dow Jones: 34,922 (+0.3%); S&P500: 4,583 (+0.8%); Nasdaq: 14,533 (+1.9%)

Hned první seance nového týdne se v zámoří vydařila a všechny tři hlavní indexy si připsaly ziskový den, a to i přes nové informace, které mají usvědčovat Rusko z válečných zločinů na ukrajinském lidu. Toto jednání nenechalo v klidu čelní představitele evropských státůUSA a jsou zvažovány další sankce na Rusko včetně úplného zákazu dovozu ropy a zemního plynu z této země.

Ropa v reakci na tyto informace v pondělí zdražovala. Za růstem černého zlata dále stály informace, že Saudská Arábie zvýší od května prodejní cenu této suroviny.

Korporátní sektor, zejména pak technologie, byly při pondělní seanci ve značné míře ovlivněny jediným mužem, a tím byl Elon Musk. O víkendu nejprve reportovala prodeje vozů za 1. čtvrtletí automobilka Tesla (+5,6 % d/d), které překonaly odhady analytiků. Za rekordním odbytem dle analytiků může stát šanghajská továrna této automobilky. Ještě v předobchodní fázi si pak Musk připravil překvapení v podobě oznámení více jak 9% podílu v sociální síti Twitter (+27,1 % d/d), čímž se tak stal jejím největším akcionářem.

Komentář k devizovému trhu

Začátek nového týdne byl pro středoevropské měny smíšený. Koruna k euru pokračovala v pozvolném posilování, z ranní úrovně 24,36 se posunula na 24,32 CZK/EUR, což je nejvyšší úroveň od 21. února. Kurz koruny se tak vrátil na úrovně před válkou na UkrajiněPodobně posiloval i polský zloty (0,1 % d/d; 4,63 PLN/EUR). Naopak maďarský forint (-0,6 % d/d; 369 HUF/EUR) ztrácel, ale trendově se za poslední týden výrazně neposunul. 

 Dolar pokračoval třetí den v korekci, k euru se posunul z 1,105 na 1,099 USD/EUR a odmazal své oslabení z minulého týdne. Následně koruna k dolaru oslabila téměř o 10 haléřů na 22,15 CZK/USD.

Kalendář – významné události

09:00 – ČR: maloobchodní tržby (únor)
11:00 – Eurozóna: index nákupních manažerů ve službách (březen)

J&T BANKA, privátní a investiční banka úspěšných

Od roku 1998 nabízí služby a poradenství, které řeší nejen současné potřeby klientů, ale zohledňují i širší rodinné vztahy a delší časový horizont. Ochraňují majetek nejen před ekonomickými vlivy, ale i proti legislativním změnám a životnímu běhu. Zahrnují multigenerační správu majetku a nástupnictví, investiční poradenství, obchodování s cennými papíry, správu a strukturování majetku či služby life-style managementu. Vedle komplexních služeb family office a privátního bankovnictví poskytuje specializované financování v oblasti real estate a podnikových akvizic.

Do bankovního holdingu J&T Finance Group SE patří kromě české J&T Banky její slovenská pobočka, J&T Banka d.d. v Chorvatsku a slovenská bankovní skupina 365 (dříve Poštová banka).

Více informací na: www.jtbank.cz

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář

Poslední zprávy z rubriky Akcie ve světě:

Út 10:26  Trhy vyčkávají před zasedáním FEDu Research (Česká spořitelna)
Út 10:02  Volkswagen: 1Q mírně nad odhady a výhled potvrzen Research (J&T BANKA)




Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688