Ceskaposta.cz (Česká pošta)
Z regionů  |  09.03.2022 00:00:00

Česká pošta představila první ePoštu na pobočce v Jihlavě

Zbrusu nový typ obsluhy v podobě tzv. ePošty představila Česká pošta 8. 3. 2022 na své pobočce v Jihlavě. Prostor s ePoštou je určen převážně pro klienty využívající služeb CzechPOINT, kterým nabízí vyšší zákaznický komfort.

Prostor, dříve vyžívaný jako PostShop České pošty, se nyní dočkal lepšího využití ve formě pracoviště, určeného především pro klienty CzechPOINT. Nově vytvořené specializované přepážky poradenského typu budou dostatečně vybaveny (prostorově i personálně) pro zajištění stávajících činností CzechPOINT. Nabídnou vyšší komfort, diskrétnost a možnost sezení dvou osob při vyřizování transakcí. Celý prostor je od zbytku pošty oddělen vstupními dveřmi a je napojený na vyvolávací systém. Vytvořením specializované přepážky se tak uvolní kapacity univerzálních přepážek pro rychlejší obsluhu základních poštovních služeb a snížení se tak doby čekání na univerzálních přepážkách.

Služeb CzechPOINT využívá stále více klientů, jen mezi roky 2020 a 2021 evidujeme nárůst o 26 %. Proto jsme se rozhodli na tento trend reagovat. Tzv. ePošty, které budou postupně nahrazovat předchozí PostShopy, jsou jistě ideálním řešením. Největším přínosem je diskrétnost díky oddělenému prostoru, nebo možnost posadit se u velké přepážky při delším vyřizování služby. Lidé také ocení poradenský a prozákaznický přístup zaměstnanců ePošty,“ vyjmenoval Roman Knap, generální ředitel České pošty.

Prostor ePošty také disponuje místem, které by mohlo výhledově sloužit jako edukační prostor pro klienty, využívající elektronické služby státu. „ePošt bude do budoucna přibývat, už nyní jich plánujeme vybudovat hned několik, a to především tam, kde jsou více využívané služby CzechPOINT. S tím souvisí také to, že budeme jednat se státem o rozšíření portfolia nabízených služeb,“ uvedl Miroslav Štěpán, ředitel divize státní poštovní služby.

Česká pošta eviduje největší meziroční nárůst u služeb CzechPOINT (26 %), u Balíkovny (14 %) a u peněžních služeb (4 %). Naopak přetrvávající pokles je zaznamenán například u výplaty důchodů (-11 %). Pilotní projekt ePošty v nové podobě můžou klienti využít na pobočce České pošty Jihlava 1 na Masarykově náměstí.

 

PODCAST:

9. 3. 2022 - Ivo Vysoudil, tiskový mluvčí České pošty (m4a, 339kB)


K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688