Ústecký kraj (kr-ustecky.cz)
Z regionů  |  21.02.2022 00:00:00

Proběhlo první letošní jednání realizačního týmu Paktu zaměstnanosti Ústeckého kraje

V minulém týdnu proběhlo první letošní jednání realizačního týmu Paktu zaměstnanosti Ústeckého kraje. V programu jednání bylo přerozdělování agendy i zhodnocení stávajících projektů.
Tisková zpráva ze dne 21. února 2022
oloi
 

 
 
Pakt zaměstnanosti Ústeckého kraje se zaměřuje na tři základní strategické směry – ekonomický rozvoj, zaměstnanost a sociální inkluzi. Jde o široké partnerství institucí a expertů s cílem vytvářet a implementovat do praxe soubor opatření či projektů na podporu zaměstnanosti a vzdělanosti obyvatel Ústeckého kraje, inovačního potenciálu regionu se specifikací podpory vzniku a udržení nových i stávajících pracovních míst, vytváření zázemí pro lidské zdroje, podpory technického, profesního a řemeslného vzdělávání, podpory podnikání, podnikavosti a kreativity, podpory změny kvalifikace a souvisejícího vzdělávání.

Minulý týden se poprvé v letošním roce sešel realizační tým Paktu zaměstnanosti Ústeckého kraje, za účasti předsedkyně řídícího výboru Drahomíry Karasové, v rozšířeném složení čtyř členů – Jany Tošovské, Edity Kovaříkové, Karla Tichého a Hany Aulické Jírovcové. Předmětem společného jednání bylo přerozdělení činností a odpovědnosti při řešení schválených projektů a komunikace s dotyčnými organizacemi mezi jednotlivé členy, nastavení harmonogramu pravidelných společných jednání a aktualizace pracovní agendy každého člena.

Realizační tým také společně řešil aktuální stav projektu POZATR, který nabízí lehko dosažitelnou komplexní pomoc v oblastech zaměstnanosti, vzdělávání, poradenství a sociální pomoci těm, kteří jsou dotčeni transformačním procesem. Hovořilo se však i o dalších projektech, které svým obsahem a především cílem, pomáhají v našem kraji vytvářet další pracovní místa nebo zacílení na nové technologie a příležitosti.

V příštím týdnu čeká členy týmu rozšířené jednání Řídícího výboru a Výkonné rady Paktu zaměstnanosti se zástupcem Ministerstva práce a sociálních věcí České republiky. V rámci jednání budou představeny výsledky projektů KOMPAS a KOMPETENCE 4.0. Studie KOMPAS se soustřeďuje na možnosti interpretace výstupů z predikčního modelovacího aparátu se zaměřením na možné jevy související s ukončováním těžby a zpracováváním uhlí v České republice.
 
Zodpovídá: Bc. Jan Nový
Vytvořeno / změněno: 21.2.2022 / 21.2.2022
K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688