mzv.cz (MZv ČR)
Dovolená  |  14.01.2022 14:59:33

Lyžařská sezóna 2021/22


Od 10. ledna 2022 smějí do lyžařských středisek pouze osoby uzdravené nebo očkované, negativní test již nestačí, vztahuje se rovněž na děti od 12 let! Po roční přestávce jsou italská zimní střediska otevřena pro sezónu 2021/22. Rádi bychom Vám nabídli základní doposud známá pravidla, která jsou v lyžařských střediscích v platnosti: povinnost tzv. posíleného zeleného (EU Covid) certifikátu/Super Green Pass (očkování nebo uzdravení) dále chirurgické roušky nebo FFP2 na vlecích a v místech nástupu a výstupu z lanovek, sociální odstup min. 1 m. Od 6. prosince platí v Itálii nová pravidla, která se promítnou do lyžařské sezóny a budou navázána na epidemiologickou situaci konkrétního regionu.

POZOR od 10. ledna 2022 smějí do lyžařských středisek pouze osoby uzdravené nebo očkované, negativní test již pro lyžování ani ubytování nebude stačit! Toto pravidlo se vztahuje i na děti od 12 let, které se budou muset prokazovat rovněž EU COVID certifikátem pouze z důvodu očkování/uzdravení. (tzn. pokud by se prokazovali pouze negativním testem, hotely je neubytují, nebudou moci využívat sjezdovek, restaurací a dalších služeb).

Od 6. prosince 2021 platí v Itálii nová pravidla, která se promítnou do lyžařské sezóny. Itálie nadále rozlišuje čtyři barevné zóny v závislosti na vývoji epidemiologické situace v regionech. Konkrétně pro lyžování v bílé, žluté a oranžové zóně platí stávající podmínky. Tedy lyžovat mohou všichni držitelé tzv. Super Green Pass – očkovaní nebo uzdravení. Červená zóna bude znamenat zastavení provozu lyžařských středisek pro všechny.

Loňská lyžařská sezóna byla v Itálii z rozhodnutí vlády stejně jako v mnoha dalších zemích zrušena. Pro letošní je v platnosti protokol s příslušnými pravidly tak, aby mohla proběhnout pokud možno hladce a bezpečně pro všechny zúčastněné. Přinášíme Vám ty nejdůležitější z nich:

  • od 10. 1. 2022 povinnost prokázat se tzv. Super Green Pass (EU Covid certifikát) potvrzující očkování nebo uzdravení v digitální nebo listinné podobě na základě očkování nebo na základě uzdravení (ne starší 180 dní). Toto pravidlo se vztahuje i na děti od 12 let.
  • do 9. 1. 2022 platí rovněž tzv. Green Pass (EU Covid certifikát) v digitální nebo listinné podobě na základě očkování nebo na základě uzdravení (ne starší 180 dní) nebo pomocí negativního testu antigenní nebo PCR (ne starší 48 hod. resp. 72 hod. - testy jsou v Itálii vždy placené a je možné je pořídit např. v lékárnách)
  • povinnost prokázat se tzv. Green Pass neplatí pro děti mladší 12 let
  • používání chirurgických roušek nebo FFP2 na vlecích, v místech nástupu a výstupu z nich, v kabinkách platí nově povinnost FFP2, opatření neplatí pro děti mladší 6 let
  • zákaz jakékoliv konzumace potravin, nápojů a zákaz kouření na lanovkách a v kabinkách i v místech nástupu a výstupu
  • zachovávat sociální distanc min. 1 metr

Vstup do zimních středisek, na vleky a lanovky bude umožněn pouze držitelům platného tzv. zeleného certifikátu/Green Pass (očkování nebo uzdravení nebo negativní test ne starší 48 hod.), který italská vláda zavedla s účinností od 6. srpna 2021. Děti mladší 12 let jsou od této povinnosti osvobozeny. Platný posílený zelený certifikát/Super Green Pass je rovněž podmínkou pro nákup skipasů. Nákup se doporučuje provést on-line.

Tzv. posílený zelený certifikát/Super Green Pass je od 10. ledna 2022 v Itálii vyžadován při využití většiny služeb např. v restauracích, barech, ubytovacích zařízeních, centrech wellness, sportovištích, muzeích atd.

V návaznosti na povinnost předložení tzv. zeleného certifikátu/Green Pass, který je podmínkou pro zakoupení skipasu, zavedla řada středisek provázání obou dokumentů a to prostřednictvím aplikace nebo webového rozhraní, kde lze oba dokumenty spárovat. Tuto možnost nabízí například síť středisek Dolomiti Superski.

Mezi nová pravidla v lyžařských střediscích patří povinnost nosit na vlecích a v místech nástupu a výstupu z lanovek chirurgické roušky nebo respirátory FFP2 (nevztahuje se na děti mladší 6 let), přičemž platí zákaz jakékoliv konzumace potravin a nápojů a zákaz kouření během přepravy a také v místech nástupu a výstupu z lanovky. Dále je nutné dodržovat minimální sociální odstup (v Itálii platí vzdálenost min. 1 metru).

Přepravní kapacita sedačkových lanovek bude činit 100%, v případě používání čelního skla tzv. „bubliny“ pak 80 %. Kabinkové lanovky budou mít přepravní kapacitu 80%. Pro sedačkové i kabinkové lanovky platí povinnost použití chirurgické roušky nebo vyšší ochrany. Kabinkové lanovky musí mít během přepravy otevřena okna. Sestup lanovkou do údolí se 100% kapacitou je povolen pouze v případě nouze.


K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář







?
Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688