muni.cz (Masarykova univerzita)
Lidé  |  10.01.2022 18:07:49

Děkankou Filozofické fakulty MU se stane Irena Radová

Děkankou Filozofické fakulty MU se stane Irena Radová

Vedoucí Ústavu klasických studií Filozofické fakulty MU Irena Radová byla dnes zvolena novou děkankou fakulty. V tajné volbě porazila protikandidátku Markétu Kulhánkovou.

Nová děkanka Filozofické fakulty MU Irena Radová.

Volební zasedání Akademického senátu Filozofické fakulty MU se uskutečnilo v hybridní formě a volby děkanky se účastnilo 21 senátorů. Rektor MU Martin Bareš jim popřál zodpovědnou volbu, která bude ke cti jedné ze zakládajících fakult Masarykovy univerzity.

Jako první před samotnou volbou vystoupila Irena Radová, která se o post děkanky ucházela s programem Moderní fakulta otevřená dialogu. Máme všichni společný cíl, aby se fakulta nadále zdárně rozvíjela. Musíme také nutně navýšit finanční prostředky, které na fakultu přijdou. A také usilovat o to, aby byl absolvent filozofické fakulty symbolem vysoké odbornosti, uvedla Irena Radová.

Upozornila také, že nová děkanka bude muset jít do řady střetů, v nichž bude hájit zájmy filozofické fakulty. Ta by se podle Radové měla stát aktivním hráčem v rámci Masarykovy univerzity.

Její soupeřka Markéta Kulhánková, která na Ústavu klasických studií vyučuje především byzantskou a novořeckou literaturu, v předvolebním vystoupení uvedla, že od jejího týmu není možné v případě zvolení očekávat rychlé radikální změny.

Nebudeme se podřizovat zájmovým skupinám a nebudeme rezignovat na vědu a pedagogickou činnost. Naším cílem je perfektně fungující děkanát, nastínila program svého týmu Markéta Kulhánková, která se o post děkanky ucházela s programem VIZE22.

Zdůraznila také, že akademici i studenti můžou od jejího týmu očekávat zodpovědný přístup s důrazem na komunikaci. Chceme silněji propagovat humanitní vědy a získávat víc peněz pro filozofickou fakultu, uvedla Kulhánková.

Po projevech obou kandidátek následovala volba nové děkanky, která od 1. dubna nahradí po osmi letech ve funkci děkana Milana Pola. Počtem 11 hlasů byla akademickým senátem navržena do funkce děkanky docentka Irena Radová, oznámil výsledek volby předseda akademického senátu fakulty Václav Štěpánek.

Tým Ireny Radové.

Nově zvolená děkanka poděkovala za projevenou důvěru. A připomněla, že filozofická fakulta má asi 750 zaměstnanců a víc než 8300 studentů. To je pro mě víc než 9000 důvodů, proč zlepšovat chod fakulty. Slibuji, že splním všechno, co jsem ve svém programu slíbila, řekla Irena Radová.

Ta by se měla funkce ujmout po jmenování rektorem 1. dubna a v čele Filozofické fakulty MU by měla stát až do konce března 2026.






Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688