mpo.cz (MPO)
Údaje o firmách  |  05.01.2022 16:38:51

Sloučení státních podniků DIAMO a Palivového kombinátu Ústí je dokončeno


„Fúzi státních podniků vnímám jako logický krok, kterým se beze zbytku využijí kapacity obou podniků, a to jak personální, tak i technické a technologické, a zároveň díky odstranění duplicit v činnostech dojde k nemalé úspoře finančních prostředků v řádu desítek milionů korun,“ říká ministr průmyslu a obchodu Jozef Síkela a dodává: „Za důležité považuji také skutečnost, že bude nastavena jednotnost procesů, eliminuje se územní roztříštěnost a zlepší a zjednoduší se kontrola státu nad čerpáním finančních prostředků, které poskytuje na nápravu škod po hornické činnosti.“

Sloučení DIAMO a PKÚ proběhlo v rekordně krátkém čase. Podařilo se nám ho realizovat bez větších problémů, a to díky usilovné práci expertního týmu, který ustanovilo MPO společně s řediteli obou podniků. Tým tvořily odborné skupiny specialistů z DIAMO a PKÚ a již během jejich práce se potvrdilo, že volba oba podniky sloučit byla na místě, neboť všichni společně vytvořili silný tým s vysokou odborností a znalostí procesů,“ říká náměstek ministra pro řízení sekce správy majetkových podílů Jan Dejl.

Na státní podnik DIAMO přešel k 1. 1. 2022 také veškerý majetek státu, se kterým hospodařil PKÚ, a zhruba 380 zaměstnanců. Pod jedno řízení přešly i závodní báňské záchranné stanice, čímž dochází k naplňování koncepce státem garantované báňské záchranné služby v ČR.
Státní podnik DIAMO prošel za poslední rok významnými změnami, kdy jsme do našeho podniku začlenili nejprve Hlavní báňskou záchrannou službu v Ostravě, dále pak ve dvou vlnách utlumované části OKD na Karvinsku a k začátku letošního roku Palivový kombinát Ústí. Vážím si toho, že státní podnik DIAMO je vnímán jako významný partner státu, který může nabídnout svou odbornost a dlouholeté zkušenosti při řešení úkolů státu v oblasti zahlazování následků hornické činnosti,“ uvádí ředitel státního podniku DIAMO Ludvík Kašpar.

Portfolio činnosti státního podniku DIAMO se tímto krokem rozšířilo o oblasti po těžbě hnědého a černého uhlí a ropy v oblastech severozápadních Čech, Trutnova, Kladna a Hodonína. Palivový kombinát Ústí se zaměřoval především na likvidaci následků hornické činnosti a podílel se na komplexní revitalizaci a resocializaci krajiny dotčené těžební činností.


K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688