mzv.cz (MZv ČR)
Cestování  |  04.01.2022 09:47:00

Současné podmínky cestování do Myanmaru

Současné podmínky cestování do Myanmaru

02.09.2021 / 05:45 | Aktualizováno: 04.01.2022 / 09:47

S ohledem na platná nařízení vlády Myanmaru, tj. pozastavení mezinárodních komerčních letů, uzavření pozemních přechodů pro cizince a pozastavení vydávání všech typů víz až do 31. 1. 2022, není v současnosti možné do Myanmaru cestovat.

Vycestování z ČR a návrat do ČR - Od 27. 10. 2021 platí nové Ochranné opatření Ministerstva zdravotnictví ČR. Platnost mimořádných nařízení - izolace a karantény - je zohledněna v aktualizaci Ochranného opatření.

V souvislosti se šířením pandemie COVID-19 vydalo Ministerstvo zdravotnictví ČR s účinností od 27. 10. 2021 nové ochranné opatření. Pro návrat českých občanů platí pravidla stanovená ochranným opatřením Ministerstva zdravotnictví, jejichž výklad přinášíme pro všechny kategorie rizikových zemí v článku Rozcestník.

Vstup na území a tranzit přes Myanmar není s ohledem na výše uvedená opatření možný.

Vnitrostátní doprava v Myanmaru zůstává nadále omezena, od 4. 11. mají letecké společnosti nařízeno požadovat negativní RDT test provedený do 36 hodin před nastoupením letu.Řada turistických destinací a památek v Myanmaru je nadále uzavřena. Pro občany již pobývající na území Myanmaru je vycestování do ČR možné pouze s využitím repatriačních letů zajišťovaných místními leteckými společnostmi MAI a MNA.

Karanténní opatření jsou popsána v našem článku o situaci šíření COVID-19 v Myanmaru. V zásadě na celém území Myanmaru platí od 10. 4. stejná základní pravidla: nosit na veřejnosti roušky, dodržovat sociální - fyzický odstup, maximálně se vyhýbat davům, dodržovat hygienu.

Odkazy na místní instituce -Velvyslanectví ČR v Rangúnu doporučuje českým občanům sledovat webové stránky Ministerstva zdravotnictví Myanmaru. Detailní informace k otázce cestování je možno najít také na webu myanmarského Ministerstva hotelů a turismu.

Návrat do ČR - Myanmar spadá do kategorie zemí s velmi vysokým rizikem nákazy (tmavě červené). Podmínky návratu do ČR jsou popsány na webu MZV ČR. Vzhledem k uzavření National Health Laboratory je možné absolvovat testy v soukromých klinikách jako Pun Hlaing Hospital, Samitivej International Clinic a NHealth Myanmar Laboratory (Tourist Burma Building, Sule Pagoda Road, Yangon, tel. +95 9 889002323, +95 9 5199122, 07:00-19:00. Prováděny jsou pouze PCR testy. Žadatel musí předložit cestovní pas a letenku/rezervaci/e-letenku.

MZV ČR doporučuje českých občanům před případnou cestou do zahraničí, aby si u zastupitelského úřadu navštěvovaného státu ověřili, zda se podmínky pro vstup a pobyt nezměnily. Současně MZV důrazně doporučuje před každou cestou do zahraničí registraci v systému DROZD.


K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář







?
Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688