Osobní finance  |  02.01.2022 14:58:51

Rok 2022: jen tři prodloužené víkendy a 252 pracovních dnů. Jak letos vychází státní svátky, jarní a letní prázdniny.

Je tu nový rok 2022, nový kalendář, a my v pondělí vstoupíme zpět do pracovního procesu... do onoho myšího kolotoče, který se letos bude otáčet 252 pracovních dnů v celém roceTři státní svátky (a Nový rok 2023) padnou letos dokonce do víkendů, takže nepřidají volný den ani uprostřed týdne a dalších šest státních svátků ze 13 vychází uprostřed týdne. 

Prodloužené víkendy nás letos čekají jen tři, a nejbližší je ten velikonoční. Zato je ale pochopitelně čtyřdenní. Letos Velikonoce připadnou až na duben, volný bude pátek 15. dubna (Velký pátek) i pondělí 18. dubna (Velikonoční pondělí). Velikonoce mají děti prodloužené ještě o jeden den velikonočních prázdnin (čtvrtek 14. dubna 2022).

Další prodloužený víkend bude až v říjnu, 28. října (Den vzniku samostatného československého státu) vychází na pátek. Poslední prodloužené volné pondělí je 26. prosince (sv. Štěpána), ale v tomto týdnu si hodně lidí stejně bere volno, takže jen ušetří den dovolené

Pátek třináctého nás letos potká jen jeden, v květnu, tak snad nepřinese pověrčivým tolik smůly jako francouzskému králi Filipu IV. Sličnému, který v pátek 13. října roku 1307 nechal pozatýkat templáře a snažil se o konfiskaci veškerého jejich majetku a zrušení řádu. Za to ho prý velmistr řádu Jacques de Molay proklel, a vskutku - král do roka předčasně zemřel při nehodě na lovu. Podobně papež Klement V., který se na likvidaci řádu také podílel - zemřel do měsíce po upálení velmistra na hraniciOdtud prý pramení pověra, že je pátek 13. prokletý den.

Děti letos šupajdí do školy hned v pondělí 3. ledna, kdy v neděli končí vánoční prázdniny. V novém roce 2022 je první jednodenní pololetní prázdniny čekají 4. února 2022. Jarní prázdniny pak nastávají podle sídla školy

Pak mají děti již zmíněné jednodenní velikonoční prázdniny (čtvrtek 14. dubna 2022 před Velkým pátkem), takže od  a pak už bude ve čtvrtek 30. června konec školního roku a od pátku 1. července nastanou hlavní prázdniny. Ty končí ve středu 31. srpna. 

V dalším školním roce pak podzimní prázdniny nastanou ve středu 26. a ve čtvrtek 27. října a nadělí tak dětem spolu se státním svátkem a víkendem pětidenní volno. Zato vánoční prázdniny budou jen od pátku 23. do pondělí 2. ledna 2023, do školy děti půjdou 3. ledna 2023

Přehled všech prázdnin najdete na stránkách našeho kalendáře

Jaro letos začne v neděli 20. března, v noci na 27. března pak posuneme ručičky hodin o hodinu dopředu na letní časzimnímu času se vrátíme v noci na 30. října. Změnu času politici stále nedokázali realizovat, i když se už o tom dost mluvilo. Snad to tedy brzo vyřeší tak, abychom se nemuseli se střídáním zimního a letního času trápit. 

Léto nastane 21. června a podzim 23. září. Zima pak převezme vládu 21. prosince.


Pozn. k tabulce jarních prázdnin:
Praha 1 až 5 jsou městské části:
Praha 1, Praha 2, Praha 3, Praha 4, Praha 5, Praha 11, Praha 12, Praha 13, Praha 16, Praha-Kunratice, Praha-Libuš, Praha-Lipence, Praha-Lochkov, Praha-Řeporyje, Praha-Slivenec, Praha-Šeberov, Praha-Újezd, Praha-Velká Chuchle, Praha-Zbraslav, Praha-Zličín.
Praha 6 až 10 jsou městské části: Praha 6, Praha 7, Praha 8, Praha 9, Praha 10, Praha 14, Praha 15, Praha 17, Praha 18, Praha 19, Praha 20, Praha 21, Praha 22, Praha-Kolovraty, Praha-Běchovice, Praha-Benice, Praha-Březiněves, Praha-Čakovice, Praha-Ďáblice, Praha-Dolní Chabry, Praha-Dolní Měcholupy, Praha-Dolní Počernice, Praha-Dubeč, Praha-Klánovice, Praha-Koloděje, Praha-Královice, Praha-Křeslice Praha-Lysolaje, Praha-Nebušice, Praha-Nedvězí, Praha-Petrovice, Praha-Přední Kopanina, Praha-Satalice, Praha-Suchdol, Praha-Štěrboholy, Praha-Troja, Praha-Vinoř.
Zdroj: msmt.cz

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář







Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688