Lynx (Lynx)
Reality  |  19.11.2021 16:09:57

ECB varuje před korekcí na nemovitostním trhu. Růst cen realit přesáhl 7 %, jedná se nevýšší nárůst od 2005

Evropská centrální banka varuje, že na nemovitostním trhu začíná docházet k přehřátí, čímž se zvyšuje pravděpodobnost cenové korekce u rezidenčních i komerčních realit. Růst cen nemovitostí totiž dosáhl více než 7 %, což je nejvyšší nárůst o roku 2005.

„Rizika cenových korekcí ve střednědobém horizontu se výrazně zvýšila v souvislosti s rostoucími odhady nadhodnocení cen nemovitostí,“ konstatovala ECB ve své zprávě.

Podle předběžných údajů ruského statistického úřadu hrubý domácí produkt ve třetím čtvrtletí meziročně vzrostl o 4,3 %. Ruská ekonomika tak pokračuje v oživování po krizi způsobené koronavirovou krizí, a dokonce se již dostala na úroveň před vypuknutím pandemie. Tamní hospodářství se však i nadále potýká s vysokou inflací na úrovni 8,14 %, která se nachází vysoko nad inflačním cílem (4 %) centrální banky.

Agentura Kjódó oznámila, že japonská vláda hodlá vydat rekordních 55,7 bilionu jenů na podporu ekonomiky, která se stále potýká s problémy spojenými s pandemií. Podpora ekonomiky tedy nakonec bude větší, než se původně očekávalo. Vláda kvůli těmto výdajům hodlá svolat mimořádné zasedání v parlamentu, na kterém se bude snažit prosadit dodatečný rozpočet.

Míra nezaměstnanosti se v Británii i nadále snižuje, když v říjnu dosáhla 4,3 %. Analytici osloveni agenturou Reuters se přitom domnívali, že nezaměstnanost bude vyšší o jednu desetinu procentuálního bodu. Vývoj nezaměstnanosti bedlivě sleduje i Bank of England, která stále váha se zvýšením základní úrokové sazby.

Německé regulatorní orgány pozastavily schvalovací proces plynovodu Nord Stream 2 kvůli obchodní struktuře provozovatele, která není v souladu s německým právem. Cena plynu nepřekvapivě po této kurzotvorné zprávě “vyskočila“ nahoru, když termínovaný kontrakt na plyn s dodáním v prosinci se dostal na 88,20 eura za megawatthodinu, což představovalo nárůst ceny o více než 10 %. Analytici očekávají, že vyřešení situace potrvá ještě několik měsíců a plyn přes Nord Stream 2 začne proudit až v druhé polovině následujícího roku.

 

 
K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688