pardubickykraj.cz (Pardubický kraj)
Z regionů  |  09.11.2021 00:00:00

Rekonstrukce domova mládeže v Přelouči může začít

Rekonstrukce domova mládeže v Přelouči může začít

Rekonstrukce domova mládeže v Přelouči může začít
(9.11.2021)

Krajští radní na svém pondělním jednání rozhodli o výběru dodavatele na rekonstrukci interiérů domova mládeže v Přelouči a o zahájení výběrového řízení na projektanta připravované modernizace společenského sálu na Skalce v areálu Střední školy technické a dopravní v České Třebové. V případě první stavby již nic nebrání zahájení prací, v České Třebové by měl sál dostávat nový vzhled a parametry v roce 2023.

„Naším hlavním cílem v rámci oborové nabídky Gymnázia a střední odborné školy v Přelouči je v maximální možné míře využít všech prostor, které máme k dispozici, pro rozšíření kapacit domova mládeže. Stávající ubytovací kapacita bude po rekonstrukci navýšena o deset lůžek z 50 na 60 ubytovaných. Zároveň přeměníme nevyužívané prostory pro potřeby výuky grafických oborů, které jsou ve škole na vynikající úrovni a mají přesah i mimo náš kraj,“ uvedl krajský radní pro oblast školství Josef Kozel.

Předpokládaná hodnota zakázky podle zpracované projektové dokumentace činila částku téměř 37 milionů korun včetně daně. „V rámci výběrového řízení posuzovala hodnotící komise sedm návrhů v rozmezí nabízené realizační ceny 16 milionů korun. Jako ekonomicky nejvýhodnější byla vybrána nabídka přesahující 31 milionů korun včetně daně, což představuje úsporu oproti předpokládané hodnotě,“ řekl námětek hejtmana pro oblast investic Roman Línek.

Hledá se projektant modernizace sálu na Skalce v České Třebové

Radní v rámci pondělního jednání schválili zahájení výběrového řízení na projektanta modernizace společenského sálu na Skalce v České Třebové, který se nachází v areálu Střední školy technické a dopravní Gustava Habrmana. „Schválený investiční záměr v tuto chvíli počítá s předpokládanou hodnotou přesahující 53 milionů korun, avšak právě v rámci projektování předpokládáme její upřesnění. Pokud půjde vše dle našich představ, tak bychom chtěli zahájit práce v roce 2023, a to s ohledem na dostupné finanční prostředky,“ řekl hejtman Martin Netolický s tím, že sál slouží nejen škole, ale také konferencím, burzám škol či maturitním plesům ve městě. „Současný stav samotného sálu, ale i přilehlých prostor odpovídá době jeho vzniku, a tak považujeme za nezbytné, abychom i vzhledem k velkému využití sálu zajistili jeho obnovu do parametrů, které umožní ještě širší možnosti využití,“ vysvětlil hejtman Martin Netolický.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688