Středočeský (kr-stredocesky.cz)
Z regionů  |  20.10.2021 00:00:00

Britský velvyslanec ocenil studenty ze Středočeského kraje Cenou vévody z Edinburghu

Předávání ocenění proběhlo v Kaiserštejnském paláci v Praze. Absolventi se 18 měsíců věnovali dobrovolnictví, sportu, rozvíjeli své dovednosti a program zakončili čtyřdenní expedici v přírodě.

Studenti ze Středočeského kraje včera získali spolu s absolventy z celé České republiky zlatou Cenu vévody z Edinburghu. Svá ocenění získali za dokončení programu Mezinárodní cena vévody z Edinburghu (DofE), který před 65 lety založil princ Philip. Předávání ocenění proběhlo v Kaiserštejnském paláci v Praze. Absolventi se 18 měsíců věnovali dobrovolnictví, sportu, rozvíjeli své dovednosti a program zakončili čtyřdenní expedici v přírodě.

Adéla Kašparová, Kateřina Leinerová, Jan Vitošek a Jakub Hosek ze Sunny Canadian International School v Jesenici měli v rámci dobrovolnictví docházet do Domova seniorů Háje. Vzhledem k pandemii jim to nebylo umožněno, a proto seniorům začali natáčet povzbuzující videa na YouTube – například o zajímavých místech v Česku nebo o tom, jak tráví dny v karanténě. Po opadnutí opatření začali za seniory docházet osobně a velmi se s nimi sblížili. „Paní Květa je nevidomá a dlouho za ní vůbec nikdo nechodil. Zastáváme tak roli jakýchsi náhradních vnuček, hrajeme s Květou kuželky a povídáme si. Při loučení na nás vždycky volá, ať nezapomene opět dorazit. Už si neumíme představit, že bychom za ní nechodily,“ hodnotí svoji zkušenost Adéla a Kateřina.

Slavnostní ceremonie se zúčastnily i významné osobnosti včetně britského velvyslance Nicka Archera, který absolventy ve svém proslovu ocenil slovy: „Obdivuji ty, kteří dosáhli zlaté úrovně programu. Pandemie Covid-19 změnila způsob, jak všichni žijeme a ukázala nám, že právě výdrž a odolnost, kterou absolventi programu získávají, je tak důležitá pro budoucnost.“

Proslov pronesli a spolu s velvyslancem ocenění předali i senátor Jiří Růžička a státní tajemník MŠMT Jindřich Fryč. Navázal na ně proslov ředitelky divize správa ČEZ Michaely Chaloupkové, mistryně světa v bojovém umění Martiny Ptáčkové nebo aktivistky Georgie Hejdukové.

O Mezinárodní ceně vévody z?Edinburghu (DofE)

  • Program funguje ve 130 zemích světa a ročně jej plní 1,3 milionu mladých lidí včetně 5 000 Čechů. V České republice program funguje 26 let a je do něj zapojeno více než 260 základních a středních škol, dětských domovů, sportovních klubů.
  • Program má tři úrovně, bronzovou, stříbrnou a zlatou a může se do něj zapojit každý student nebo žák ve věku 13 až 24 let. Podle zvolené úrovně pak program plní šest, dvanáct nebo osmnáct měsíců.
  • Účastníci si volí aktivity a cíle ve třech oblastech – dovednosti, pohybu, dobrovolnictví. Čtvrtou oblastí je týmová expedice v přírodě, která má vždy konkrétní účel.


Studenti ze Středočeského kraje včera získali spolu s absolventy z celé České republiky zlatou Cenu vévody z Edinburghu. (Obrázek se otevře do nového okna)
Studenti získali ocenění za dokončení programu Mezinárodní cena vévody z Edinburghu (DofE), který před 65 lety založil princ Philip. (Obrázek se otevře do nového okna)
Předávání ocenění proběhlo v Kaiserštejnském paláci v Praze. Absolventi se 18 měsíců věnovali dobrovolnictví, sportu, rozvíjeli své dovednosti a program zakončili čtyřdenní expedici v přírodě. (Obrázek se otevře do nového okna)
K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688