Tisková zpráva (Tisková zpráva)
Reality  |  15.10.2021 12:55:12

ČMN rozšiřuje své portfolio o tři kancelářské budovy

Českomoravská Nemovitostní (ČMN) rozšiřuje své portfolio o tři nemovitosti v pražském Karlíně. Koupila kancelářské budovy Zirkon, Apeiron (Rubín) a Corso Karlín stojící přímo u metra Křižíkova o celkové ploše více než 30 000 m2. Transakci financovala Raiffeisenbank.

Realitní skupina ČMN tak i nadále zůstává výhradně v segmentu kancelářských nemovitostí. „Minulý rok nám potvrdil, že kancelářské budovy patří mezi nejstabilnější segmenty komerčních nemovitostí. Tomuto sektoru věříme i nadále. Příznivý trend dokazuje i současný návrat zaměstnanců do kanceláří, který sledujeme ve vlastních budovách,“ říká Radek Stacha, předseda představenstva ČMN.

ČMN cílí na diverzifikaci portfolia

Aktuální koupí budov dosáhla velikost portfolia spravovaného ČMN téměř 150 000 m2. Společnost se tím řadí vedle CPI a Passerinvest mezi největší lokální držitele kancelářských prostor v Praze. Charakter jednotlivých budov je různorodý – kromě významných projektů jako Churchill Square nad hlavním nádražím nebo budova BLOX v Praze 6 na Dejvické nyní ČMN zacílila na historické kancelářské budovy v Karlíně.

„Diverzifikací budov v našem portfoliu chceme nabídnout potenciálním nájemcům více typů kanceláří. Všechny s výhodnou lokalitou a dopravní dostupností přímo na linkách metra. V případě této akvizice nás kromě toho lokalita Karlína zaujala svým dynamickým rozvojem v posledních letech a příslibem potenciálu v blízké budoucnosti,“ doplnil Stacha.


Za architekturou stojí velikáni

Původní budova Corso Karlín byla postavena již v roce 1890 a je součástí ambiciózního plánu Nového Karlína, který spočívá v renovaci bývalého karlínského průmyslového areálu ČKD. Corso Karlín je bývalá průmyslová hala přezdívaná „plechárna“, kterou světoznámí architekti Ricardo Bofill Levi, Jean Pierre Carniaux přeměnili na moderní účelnou kancelářskou budovu.

Architektem dalších dvou karlínských kancelářských budov Zirkon a Apeiron je Václav Aulický, který se do širšího povědomí zapsal návrhem kontroverzní Žižkovské televizní věže patřící k nejvyšším stavbám v Praze. Všechny tři budovy zapadají do strategie společnosti, která zohledňuje i originální a jedinečnou architekturu a povahu budov.



K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688