army.cz (MO ČR)
Z regionů  |  07.10.2021 00:00:00

Logistici předvedli školákům z Pardubického kraje novou Toyotu i ukázky boje zblízka

„Žákům z druhého stupně základní školy jsme již tradičně prezentovali branně – bezpečnostní témata a zaměřili jsme se podrobněji na to, co by měli vědět o krizových stavech, armádě, branné povinnosti či aktivní záloze. Děti zaujala také přednáška o vojenské logistice a potleskem odměnily vyprávění vojáka o jeho zkušenostech ze zahraniční mise v Afghánistánu,“ přibližuje obsah přednášek Petr Toman z odboru komunikace.

Soutěživí školáci se nebáli vyzkoušet ani techniky boje zblízka

Ani tentokrát nechyběly soutěže o zajímavé ceny. Menší děti malovaly obrázky s vojenskou tématikou a pro ty starší byly připraveny vědomostní soutěže. Žáci prokázali velmi dobré znalosti z chemické i zdravotnické přípravy a společně s vojáky aktivně diskutovali o poskytnutí první pomoci nebo kdy a jak správně nasadit ochrannou masku. Největšímu zájmu se již tradičně těšily ukázky boje zblízka. Zejména chlapci si s pomocí instruktorů tohoto bojového systému s nadšením vyzkoušeli některé obranné techniky.

Jedním z těch, kteří se nejčastěji hlásili a znali správné odpovědi na otázky, byl Erik Krobot. Nejvíce ho zaujala přednáška rotného Pavla Veselky z pardubického 141. zásobovacího praporu o jeho účasti v zahraniční operaci. „Možná někdy v budoucnosti bych se mohl stát vojákem. Uvažuji o tom a počítám i s tím, že bych jel do zahraniční mise. Zaujalo mě opravdu hodně to vyprávění o Afghánistánu,“ říká patnáctiletý chlapec. Na otázku, proč by se tak rozhodl, bez zaváhání odpovídá: „Chtěl bych sloužit vlasti.“

Logistici na přednáškách a ukázkách na školách v rámci projektu POKOS s kolegy z odboru komunikace spolupracují už několik let a tento způsob vzdělávaní dětí v branné problematice si vzájemně pochvalují. „Naším cílem je seznámit žáky základních škol s principy obrany státu a povinnostmi, které občanům České republiky ve vztahu k obraně státu vyplývají z právních předpisů. Propojení teorie s praktickými ukázkami a soutěžemi se nám osvědčilo, protože tím nenásilnou a poutavou formou rozvíjíme znalosti dětí i jejich schopnosti,“ doplňuje k projektu POKOS na školách Petr Toman.

]]>
K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688