praha.eu (Praha)
Z domova  |  05.10.2021 13:47:20

Z ulic Prahy 5 mizí dealeři drog. Zátahy speciálního policejního týmu pokračují


Největší potíže s drogami má Praha 5 v centru u Anděla, Na Knížecí a v ulicích kolem spodní části Plzeňské. Právě v těchto oblastech působí speciální tým pražské policie, který se zaměřuje na boj proti drogovým dealerům.

„Veřejný prostor Prahy 5 a tím samozřejmě i místní obyvatele trápí problémy s pouličním prodejem a užíváním drog dlouhodobě. V posledním roce se to pro nás už stalo neúnosné. Jsem proto velmi ráda, že naše jednání s ředitelem pražské policie brig. gen. Lerchem vyústilo v dlouhodobou spolupráci, která přináší úspěchy. Pro Pětku je to skutečně vítaná pomoc,“ říká starostka Prahy 5 Mgr. Renáta Zajíčková (SPOLU).

Na základě dosavadní velmi dobré praxe v řešení drogové a jiné pouliční kriminality v centru města, jsme se po dohodě se zástupci městské části rozhodli rozšířit teritorium týmu policistů zaměřujících se na tuto oblast kriminality i do aktuálně problematické části Prahy 5. Navazujeme tak na dlouhodobou činnost a dobrou praxi pražské policie, získanou v oblasti Václavského náměstí a blízkého okolí.  Speciálnímu týmu policistů zaměřujících se na drogovou a pouliční kriminalitu, který funguje několikátým rokem, se podařilo zadržet již stovky pachatelů drogové, majetkové, ale i násilné trestné činnosti. Naším cílem je především zajistit všem obyvatelům a návštěvníkům Prahy maximální bezpečnost,“ uvedl ředitel pražské policie brig. gen. Tomáš Lerch.

Výsledky působení speciálního týmu v ulicích Prahy 5 vyhodnotí radnice s policií koncem října. Poté se dohodnou na dalším společném postupu. Jak ale starostka několikrát upozornila, problém se netýká pouze prodeje drog, proto samotná represe nepomůže. Na selhávající systém sociálních služeb pro pouliční uživatele drog a osoby bez domova se snaží upozornit nedávná společná deklarace městských částí Prahy 5, Prahy 1 a Prahy 2. Podle radnic vedení hlavního města situaci podcenilo, protože řešení vidí pouze v přepisování roky starých strategií. Starostové městských částí jsou proto připraveni s magistrátem spolupracovat a vyzvali jeho vedení k zasednutí u jednoho stolu.

„Lidé tu splácí hypotéky a vychovávají děti, chtějí s nimi chodit na hřiště a nebát se, pracovat, odpočívat. Pokud chceme omezit užívání drog na veřejných místech, musíme okamžitě otevřít odbornou debatu o tom, jak toho reálně a rychle docílit. Za pár dní radní Johnové předložím návrh společného uspořádání Fóra pražské bezpečnosti, které považuji za klíčový krok ke společnému řešení. Jsem ráda, že je tomu nakloněna,“ 
dodává starostka Zajíčková.


K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688