plzen.eu (Plzeň)
Z regionů  |  17.09.2021 00:00:00

Babí léto je v plném proudu a v Plzni se tento víkend roztrhne pytel s kulturními, sportovními a gastro akcemi. Kam v Plzni vyrazit o víkendu?

Kam v Plzni vyrazit o víkendu?

Babí léto je v plném proudu a v Plzni se tento víkend roztrhne pytel s kulturními, sportovními a gastro akcemi. Do diářů si rozhodně zapište Mezinárodní festival Divadlo, přehlídku minipivovarů Slunce ve skle nebo Slow MarketPlzeň žije elektromobily na nádvoří pivovaru. Oslavte s námi 110. výročí založení „Viktorky“ ve velkém stylu a místo nedělního oběda zajděte na Festival polévky. Další možností je předpremiéra filmu o Karlu Gottoviplzeňském amfiteátru nebo celá řádka koncertů.

Mezinárodní festival Divadlo

Už od středy Plzeň hostí divadelní soubory z celého světa, které sem zavítaly na Mezinárodní festival Divadlo. I letos diváci mohou vybírat z mnoha mimořádných inscenací všech žánrů. Hrát se bude činohra, hudební, taneční, loutkové a pouliční divadlo, ale i méně tradiční žánry. Až si odškrtnete všechna plánovaná představení, zastavte se zdarma v Borském parku nebo v prostoru U Branky na bohatý doprovodný program v podobě workshopů, koncertů nebo výstav. Vstupenky na jednotlivá představení si můžete zakoupit online na portálu Plzeňská vstupenka.

Slunce ve skle

Slunce na obloze o víkendu doplní Slunce ve skle – oblíbený festival minipivovarů, který bude svítit na nádvoří pivovaru Purkmistr a přilehlé návsi v Plzni – Černicích od pátku do soboty. Můžete ochutnat neobvyklé pivní speciály několika desítek pivovarů z Čech i zahraničí za doprovodu českých kapel nebo vyrazit na prohlídku pivovaru či do pivních lázní. Lahodný mok je k dispozici ve všech velikostech, degustátoři mohou vybírat z nabídky piv ve skle po 0,1 l. Vstupenky na akci zakoupíte také on-line na webu akce a k dopravě můžete kromě MHD využít i speciální festivalový autobus. Tak ať to svítí o 106!

Slow Market v pivovaru

Láká vás pohodová atmosféra, pestré vůně, chutě a kreativita? Pak přijďte na třetí ročník plzeňského Slow marketu, trhu s ručně dělanými výrobky, kde si můžete zakoupit originální dárky, ale i přiložit ruku k dílu a něco si vytvořit. V průběhu vašeho kreativního řádění račte ochutnat lákavé dobroty z široké nabídky jídla a pití a nechte si i něco vyvěštit z karet. Sraz designérů a řemeslníků se koná v sobotu od 9 do 17 hodin v plzeňském pivovaru.

Zdroj foto: pořadatel akce

Zdroj foto: pořadatel akce

Festival polévky

Chcete si odpočinout od příprav tříchodového nedělního oběda? Neváhejte a dorazte na Festival polévky ochutnat ty nejlepší nejen z Plzně. Typickou vůni chmelu, linoucí se po nádvoří Plzeňského Prazdroje, místě konání festivalu, tentokrát přebijí vůně české, asijské i exotické. Od 11 do 17 hodin bude stoupat pára ze 40litrových kotlů a vy tuto kulinářskou symfonii můžete pozorovat z první řady!

Poslední komentované prohlídky města

Sezona tematických komentovaných prohlídek historického centra se chýlí ke konci. Pokud jste se chtěli vypravit na obhlídku města s průvodci, kteří vědí první poslední, máte jednu z posledních letošních šancí. V pátek můžete vyrazit na trasu Židovská Plzeň, kdy vyslechnete mnoho zajímavých informací o místní židovské komunitě a navštívíte také Starou synagogu i byt doktora Vogla od Adolfa Loose. V sobotu se koná tradiční prohlídková trasa kolem nejvýznamnějších památek To nejlepší z Plzně. Vstupenky je možné zakoupit v Turistickém informačním centru vedle radnice anebo online prostřednictvím Plzeňské vstupenky.

Doubravecké slavnosti vína

V pátek a v sobotu Habrmannův park na Doubravce už počtvrté ožije Doubraveckými slavnostmi vína. Pojďte si udělat pohodu, ochutnat kvalitní tuzemská vína a burčák, přikusovat sýry, grilované dobroty a sladkosti a k tomu si poslechnout cimbálovou muziku.

Pohádkový svět v DEPO2015

Zahrajte si na Jeníčka a Mařenku a zkuste zdrhnout bábě! Tentokrát ne přímo z lopaty, ale „jen“ z DEPO2015, kde najdete tuhle novou únikovou hru. Kdo by si netroufl, může se projít po Tajuplném lese, světelné výstavě, kde najdete tucet interaktivních instalací a pohltí vás pohádková atmosféra fantazie, světel a stínů. Vstupenky na konkrétní čas zakoupíte online, nebo vám je vykouzlí přímo na recepci v DEPO2015. Na všechny princezny tady čeká v pátek ve 13 hodin kamarádka Šípková Růženka se svým pohádkovým představením – v hlavní roli maňásci. „Kuuupte si vstupenkyyy!“

Hvězdný dokument Karel open-air

V Plzni se rodí hvězdy. Včetně té nejhvězdnější, jakou byl čtyřicetinásobný držitel Zlatého slavíka a plzeňský rodák Karel Gott, který na nás už dva roky shlíží shora. Nahlédněte v sobotu v amfiteátru Lochotín do jeho soukromí a duše. U předpremiéry očekávaného dokumentu Karel, ve kterém nechybí mistrův nadhled a humor, bude přítomna i režisérka Olga Malířová Špátová. Vstupenky zakoupíte v on-line předprodeji na portálu Plzeňská vstupenka.

Vizuál akce Plzeň žije elektromobily

Vizuál akce Plzeň žije elektromobily

Plzeň žije elektromobily

Elektromobily zažívají v dnešní době boom po celém světě a jsou skloňovány snad ve všech pádech. Toužili byste taky jeden takový vlastnit, ale zatím jen střádáte mince v prasátku? Přijďte se v neděli odpoledne podívat na nádvoří plzeňského pivovaru a pronikněte do tajů automobilové evoluce! Od 16 do 19 hodin si můžete poslechnout vyprávění Luise Palmera, který díky sluneční energii procestoval svět (začátek v 16:30, délka cca 45 minut, v angličtině), pokochat se vystavenými elektromobily a samozřejmě se v nich i svézt. Plnou elektřinou vpřed!

Koncerty pro tvrďáky i milovníky vážné hudby

O víkendu se Plzeň trefí do noty i hudebním fanouškům, pro které jsou připraveny koncerty všech žánrů. Po nádvoří pivovaru prolezou Škwoři, kteří spolu s kapelami Madam Royal a Nandej zpestří páteční posezení u piva. Za rapery a hiphopery dorazí v pátek do klubu Arena Ektor se svojí doslova Originál(ní) Tour. Milovníci vážnější hudby si budou muset počkat do pondělí a zpříjemnit si tak nástup do nového pracovního týdne Plzeňským varhanním festivalem. Tóny se rozezní katedrálou sv. Bartoloměje v 19 hodin.

Zelená je tráva, fotbal to je hra a plzeňská Viktorka slaví 110 let

Ať už sport provozujete aktivně nebo pasivně, na sobotu si rozhodně připravte hlasivky a zajděte podpořit fotbalisty FC Viktoria Plzeň! Tentokrát na stadionu přivítají Dynamo České Budějovice, a to v rámci speciálního utkání ke 110. výročí založení plzeňského klubu. Pro všechny fanoušky je přichystán bohatý doprovodný program v podobě fanzóny a soutěží, který v 19 hodin vyvrcholí samotným zápasem.

Pro dobroty na farmářské trhy

Sobotní dopoledne v Plzni opět zpříjemní oblíbené farmářské trhy na náměstí Republiky. Jako každý týden vás tu mezi 8 a 12 hodinou čeká pestrá skladba farmářů, pěstitelů a výrobců regionálních potravin, z jejichž nabídky si určitě vyberete něco na snídani nebo třeba nedělní oběd.

Kam v Plzni vyrazit o víkendu najdete podrobněji na:
www.visitplzen.eu/vikendovy-program

Text: Visit Plzeň


Zveřejněno: 17. 9. 2021, Martin Pecuch

 
K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688