Tiskové zprávy  |  14.09.2021 15:19:31

Společnost vshosting~ pokořila hranici obratu 175 milionů a chce 1000 nových zákazníků na Windows do tří let

Jednička na trhu v oblasti poskytování hostingových služeb, společnost vshosting~, láme rekordy. Její obrat meziročně narostl o 32 % na 175 milionů korun. Část prostředků firma plánuje využít pro nově spuštěnou službu, kterou jsou plně spravovaná řešení pro Windows. Do roku 2025 chce jen pro tuto službu vshosting~ překročit hranici 1 000 zákazníků.

Společnost vshosting~ je leadrem v hostingových službách již mnoho let. Není proto divu, že si pro následující tři roky klade nemalé cíle. Poté, co vshosting~ využívá už přes 50 % české e-commerce, by společnost ráda rozšířila své působení u firem využívajících Windows. Licencovaná řešení od Windows jsou velmi oblíbená zejména mezi IT firmami, korporacemi a účetními společnostmi.

Dosud vshosting~ poskytoval Windows pouze v rámci nespravovaných řešení. A to se teď změnilo. Společnosti vshosting~ už plně podporuje a nabízí kompletně spravovaná řešení v rámci managed služeb. Klienti využívající Windows si tak infrastrukturu nemusí spravovat sami, ale mohou se spolehnout na 24 hodinovou správu 7 dní v týdnu a podporu seniorních adminů. „Celých 15 let jsme se soustředili na open-source, konkrétně Linux. Jde o technologii, která je nejčastější volbou v e-commerce světě. I díky tomu se nám podařilo vybudovat si tak silnou pozici na českém e-commerce trhu, kdy hostingová řešení zajišťujeme více než polovině e-shopů,” upřesňuje okolnosti licencovaných řešení od Windows obchodní ředitel vshosting~ David Lintimer a prozrazuje smělý cíl: „Do roku 2025 je naším záměrem poskytovat plně spravovaná řešení na Windows pro minimálně 1000 nových klientů.”

Ambiciózní plán se může uskutečnit i díky dosažení rekordního obratu 175 milionů korun. Oproti loňskému roku představuje nárůst 32 %. Rovněž ziskovost společnosti dosáhla dvojciferných procentuálních hodnot. Společnost vshosting~ úspěšně prošla účetním auditem od firmy Deloitte (nadnárodní společnost poskytující profesionální služby v oblasti auditu) a pro příští rok chce avizovaný růst zachovat. „Naším plánem je udržet růst obratu společnosti nad 30 % ročně, popřípadě jej ještě navýšit,” doplňuje CEO firmy vshosting~, Damir Špoljarič.


Server:
V kontextu hostingu je server specializovaným počítačem, na který je umístěna webová stránka (např. e-shop) a vše, co je k jejímu provozu potřeba (např. databáze klientů, účetní systém…). Díky propojení s internetem danou webovou stránku mohou navštívit potenciální zákazníci ze svého počítače.

Datacentrum: Budova, ve které jsou uloženy tisíce serverů. Zajišťuje serverům zázemí nutné pro jejich provoz (stálý přívod elektřiny, chlazení, připojení k internetu) a slouží i k jejich zabezpečení (proti vniknutí cizích osob, proti požáru, atd.). Pokud se držíme analogie serveru jakožto parkovacího místa pro váš web, pak datacentrum je parkovacím domem. S ostrahou, servisem a možností dotankovat.


Společnost vshosting~ je největším poskytovatelem prémiového hostingu v České republice. Vznikla v roce 2006 a k dnešnímu dni pečuje o více než 8 000 serverů českých i zahraničních internetových projektů. Mezi internetové servery, kterým zajišťuje vshosting~ provoz, patří například internetové obchody GymBeam, Košík.cz, Notino, Pilulka a stovky dalších, ale i technologické společnosti jako Shoptet nebo Shopsys. Firma vshosting~ hostuje více než 50 % českého a slovenského e-commerce trhu a disponuje vlastním datacentrem.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688