Research (J&T BANKA)
Akcie v ČR  |  31.08.2021 08:58:19

Ranní přehled: V Praze byl tradičně nejaktivnějším titulem ČEZ

Komentář k akciovému trhu
Pražská burza - Index PX: 1,283 bodů (+0.0% d/d); objem: 275 mil.

Pondělní obchodování bylo ovlivněno burzovními prázdninami v Londýně, odkud stále přichází významné objednávky i na domácí český trh. Zobchodované objemy tak byly pod svým dlouhodobým průměrem.

Tradičně nejaktivnějším titulem byl ČEZ (+0,89 %), který mimo jiné reagoval na stále rostoucí ceny emisních povolenek. Ty dosáhly historických maxim nad 60 eury a logicky se musí tento vývoj promítnout i do ceny elektrické energie.

Celkem se dařilo i bankám, jmenovitě Komerční bance (+1,10 %), Erste Group (+0,49 %) i Monetě (+0,52 %). Jediná pojišťovna VIG (-1,10 %) z finančních institucí ztrácela. Před čtvrtečními výsledky rostla i Kofola (+2,33 %), naopak Stock Spirits (-2,39 %) ztrácel.

USA - Dow Jones: 35,400 (-0.2%); S&P500: 4,529 (+0.4%); Nasdaq: 15,266 (+0.9%)

Wall Street začala nový týden opět na pozitivní vlně, když investory potěšil hlavně technologický Nasdaq, kterému svojí váhou pomohly hlavně akcie společnosti Apple (+3,04 %).

Ze širokého indexu S&P 500 se nejvíce dařilo sektoru nemovitostí (+1,16 %). Na opačné straně se pohybovaly akcie z finančního (-1,47 %) a energetického (-1,16 %) sektoru poté, co na jih USA udeřil hurikán Ida a jednotlivé společnosti tak sčítají první škody.

Z korporátních zpráv se při pondělní seanci dařilo akciím poskytovatele internetového platebního systému Paypal (+3,64 %), když zástupci společnosti oznámili vývoj platformy pro obchodování s cennými papíry pro své americké zákazníky. Naopak se nedařilo akciím online herní platformy Roblox (-4,13 %) poté, co společnosti z tohoto sektoru vstřebávaly zprávy z Číny ohledně omezení doby pro hraní videoher.

Komentář k devizovému trhu

Koruna k euru v pondělí pozvolna oslabovala, z úrovně 25,50 se posunula na měsíční minimum 25,58 CZK/EUR. Ostatní měny v regionu spíše drobně posilovaly. Vzhledem k tomu, že Londýn zůstal v pondělí uzavřen, bylo obchodování na eurodolarovém trhu velmi klidné a drželo se poblíž 1,18 USD/EUR. Koruna k dolaru následně oslabila o 10 haléřů na 21,7 CZK/USD.

Kalendář – významné události

Čína: Index nákupních manažerů v průmyslu za srpen: 50,1 bodů (oček. 50,2)
09:00 – ČR: HDP – detaily (2Q/21)
11:00 – Eurozóna: CPI (srpen)
15:00 – USA: ceny nemovitostí (červen)
15:45 – USA: index nákupních manažerů regionu Chicaga (srpen)
16:00 – USA: spotřebitelská důvěra – Michigan (srpen)


J&T BANKA, privátní banka úspěšných:

Od roku 1998 se staráme o investice a finance těch úspěšných, těch nejnáročnějších. Individuální přístup a maximální komfort je cítit ve všem, co děláme. Jsme privátní bankou, která klientům pomáhá majetek zhodnotit, ochránit a předat dalším generacím a v neposlední řadě si ho také užít. Učíme se od těch nejlepších a rosteme spolu s našimi klienty. Na majetek se díváme komplexně. Nabízíme služby a poradenství, které řeší nejen současné potřeby našich klientů, ale zohledňují i širší rodinné vztahy a delší časový horizont. Ochraňují majetek nejen před ekonomickými vlivy, ale i proti legislativním změnám a životnímu běhu. Zahrnují multigenerační správu majetku a nástupnictví, investiční poradenství, obchodování s cennými papíry, správu a strukturování majetku či služby life-style managementu. Vedle komplexních služeb family office a privátního bankovnictví poskytujeme specializované financování v oblasti real estate a podnikových akvizic.

Do bankovního holdingu J&T Finance Group SE patří kromě české J&T Banky její slovenská pobočka, ruská banka J&T Bank AO, J&T Banka d.d. v Chorvatsku a slovenská Poštová banka.

Více informací na: www.jtbank.cz

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688