olomouc.eu (Olomouc)
Z regionů  |  11.08.2021 00:00:00

Olomouc: Při stavbě tramvajové trati na Nové Sady přibylo šestadvacet parkovacích míst

Při stavbě tramvajové trati na Nové Sady přibylo šestadvacet parkovacích míst

11. srpna 2021 (st)

Viditelné pokroky dělá stavba tramvajové trati na Nové Sady. V Rooseveltově ulici, kde stavba navazuje na dočasnou konečnou tramvajové trati, jsou už položené koleje, nová křižovatka a sloupy trolejového vedení. Mění se i okolí stavby.

Koleje už byly položeny v úseku mezi dočasnou konečnou zastávkou Trnkova a křižovatkou se Zikovou ulicí. Okolo kolejí i na dalších místech budoucí trati už stojí sloupy pro trolejové vedení. Na místě zbouraného domu v Rooseveltově ulici vyrostla nová křižovatka se světelnou signalizací. Hned za ní už jsou položeny nové koleje. K propojení nových kolejí s původní tratí dojde až na samém konci stavby v srpnu příštího roku, protože takový postup vyžadují přísné předpisy drážního úřadu.

„Z pohledu obyvatel této části Olomouce je určitě výbornou zprávou nejen otevření nové křižovatky, která usnadní napojení ze sídliště na Rooseveltovu ulici, ale hlavně vybudování dvou nových parkovišť se šestadvaceti místy,“ doplnil investiční náměstek primátora Martin Major. Okolo dokončované trati v Rooseveltově ulici se už současně budují i nové chodníky.

Celého přes 1200 metrů dlouhého staveniště se týká budování kabelovodu. Jeho část od Trnkovy ulice po prodejnu Albert v Zikově ulici je dokončená, nyní se pracuje na dalším úseku směrem k Schweitzerově ulici. Pokračují i další stavební práce v ulici Schweitzerova, zde se budují mimo jiné patky trakčního vedení. V Zikově ulici probíhají práce na kanalizačním sběrači. V Rooseveltově ulici dál pokračuje pokládka kolejí.

Souběžně se stavbou probíhá v Zikově ulici i archeologický průzkum. Archeologové z Národního památkového ústavu Olomouc odkrývají další části významného hradiště z 8. a 9. století. Na průběh a rychlost stavby to nemá vliv. Zatím všechno běží podle harmonogramu, menší problémy způsobují je opožděné dodávky stavebního materiálu. Jde o momentální obecný trend ve stavebnictví, přesto se stavební firma domnívá, že by tyto výpadky neměly mít žádný vliv na dodržení harmonogramu.

Stavba 1200 metrů dlouhé tramvajové trati má být hotova na podzim 2022, budou na ní tři zastávky a kromě trati vzniknou i nové chodníky, přechody pro chodce, cyklostezky, semafory a veřejné osvětlení a uskuteční se také nová výsadba zeleně. Celá stavba vyjde na přibližně 470 milionů korun.

Fotografie:

| Poslední úprava: 11. srpna 2021 (st)

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688