Tiskové zprávy  |  27.07.2021 11:10:03

Draslovka převzala americkou společnost Chemours Mining Solutions Business za 520 milionů dolarů

Společnost Draslovka Holding a.s. (dále jen "Draslovka" nebo "Společnost"), český globální lídr v oblasti chemických specialit na bázi kyanidů a zemědělských chemikálií včetně fumigantů a biocidů nové generace, dnes oznámila, že se dohodla na převzetí divize Mining Solutions americké společnosti The Chemours Company ("Chemours") za celkovou částku 520 milionů USD což je v přepočtu více než 11,3 mld. CZK.

Tato akvizice představuje první významnou investici společnosti Draslovka v USA a potvrzuje její plány mezinárodní expanze. Spojením aktivit Draslovky a Chemours v oblasti řešení pro těžební průmysl a chemických specialit, v kombinaci s nedávnou dohodu o převzetí aktivit společnosti Sasol v oblasti výroby kyanidu sodného v Jihoafrické republice (oznámeno 12. července 2021), tak vznikne přední nadnárodní podnik, který bude schopen lépe sloužit zákazníkům po celém světě díky kombinaci technologických znalostí a inovací společnosti Draslovka v oblasti speciálních chemikálií na bázi kyanovodíku a tu nejlepší zákaznickou podporu a služby společnosti Chemours.

Díky těmto akvizicím a následné integraci obou převzatých výrobních závodů dojde k vytvoření stabilního a rostoucího podniku se solidními maržemi a s velmi silnými vztahy se zákazníky, a to včetně řady předních světových těžebních společností. Na společnost Draslovka udělaly dojem schopnosti a zkušenosti zaměstnanců společnosti Chemours a věří, že tyto schopnosti, pokročilé výrobní metody a distribuční kapacity a její komplexní provozní preciznost bude přínosem pro stávající globální portfolio společnosti Draslovka.

Společnost Chemours Mining Solutions provozuje v Memphisu ve státě Tennessee největší závod na výrobu pevného kyanidu sodného na světě a působí na trhu v USA, Mexiku, Kanadě a Jižní Americe. Má bezkonkurenční výsledky a standardy v oblasti bezpečnosti a Draslovka se bude snažit v tomto závazku ve vztahu k bezpečnosti a k životnímu prostředí pokračovat. Společnost Draslovka plánuje využít svých špičkových technologických schopností a výrobních zkušeností ke zvýšení efektivity aktiv v celém rozšířeném portfoliu a zároveň snížit svou uhlíkovou stopu.

Očekává se, že transakce bude uzavřena ve čtvrtém čtvrtletí roku 2021, pokud ji schválí regulační orgány a budou splněny další obvyklé podmínky uzavření.

Pavel Brůžek, generální ředitel společnosti Draslovka Holding a.s., řekl:

"Tato akvizice je první významnou investicí společnosti Draslovka v USA a dalším zásadním krokem v naší strategii mezinárodní expanze, která z nás dělá globálního hráče. Díky této transakci budeme vyrábět vysoce čistý kapalný kyanovodík (HCN) a speciální chemikálie na bázi HCN na třech kontinentech: Evropa, Afrika a Amerika. Jsme nadšeni, že do rodiny Draslovky přibude tak kvalifikovaný a pečlivý tým a že budeme moci sdílet nejmodernější technologie, znalosti a zdroje v rámci našeho globálního portfolia. Draslovka tak bude schopna poskytovat lepší produkty a služby našim zákazníkům v těžebním průmyslu, zemědělství a dalších průmyslových odvětvích.

Tato transakce je rovněž vysoce synergická s výrobou a pozicí společnosti Sasol v oblasti kyanidu sodného, jejíž akvizici jsme nedávno oznámili, a očekáváme, že díky rozšířenému portfoliu aktiv společnosti Draslovka a sdílení know-how vytvoříme významnou hodnotu. Prostřednictvím akvizic, jako je tato, a také organického růstu je naší ambicí využít odborné znalosti a technologické schopnosti společnosti Draslovka v oblasti speciálních chemikálií na bázi CN k podpoře našich globálních růstových plánů a ke zlepšení bezpečnosti, účinnosti a ekologických aspektů v celém odvětví."

J. P. Morgan AG působí jako jediný akviziční poradce společnosti Draslovka a je výhradním poskytovatelem upsaného dluhového financování, Dentons působí jako právní poradce a PwC jako finanční a daňový poradce, Argo Consulting prováděla provozní audit a Pilko & Associates působila jako poradce pro životní prostředí a BOZP. Společnost FTI Consulting působí jako poradce pro komunikaci.


Společnost Draslovka Holding a.s. (Draslovka) je světovým lídrem v oblasti chemických specialit na bázi kyanidů a zemědělských chemikálií, včetně fumigantů a biocidů nové generace. Je to soukromá holdingová společnost se sídlem v České republice, kterou vlastní čtyři české rodiny spolupracující v rámci bpd partners, přední rodinné kanceláře se sídlem v Praze. Draslovka má více než 100 let zkušeností s výrobou kyanovodíku (HCN) a chemií HCN a specializuje se na výrobu plně syntetického a vysoce čištěného kapalného HCN, který prochází dalším zpracováním pro použití v různých navazujících produktech od těžebního průmyslu až po zemědělství. Společnost Draslovka usiluje o to, aby se stala předním světovým hráčem v oblasti výroby kyanidů pro použití v syntéze, těžbě a průmyslových a zemědělských aplikacích.

Draslovka působí ve třech oblastech:

  1. Chemické speciality - využití molekul na bázi kyanidů pro různé průmyslové a farmaceutické aplikace.
  2. Zemědělská věda - výroba udržitelných fumigantů, hnojiv a regulátorů růstu, které pomáhají zvyšovat výnosy plodin.
  3. Průmyslové chemikálie - vytváření chemických sloučenin pro použití v různých průmyslových odvětvích, od těžebního průmyslu až po nátěrové hmoty.

Kyanidy jsou látky složené z uhlíku a dusíku (CN), které se v přírodě hojně vyskytují. Tyto látky na bázi CN mají široké využití v hornictví, zemědělství, automobilovém průmyslu, při galvanickém pokovování a povrchové úpravě, jako farmaceutické meziprodukty, které se používají při výrobě mnoha výrobků denní potřeby. Další informace o kyanidech, jejich použití a účincích na životní prostředí a lidské zdraví naleznete na adrese www.cyanides.org.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688