Libor Stoklásek (Imperial Finance)
Investice  |  15.06.2021 22:20:58

Closing Bell (15. 6. 2021) – S&P 500 navyšuje maxima, čeká se na zítřejší výstup ze zasedání FEDu

Úterní obchodní seance přinesla na zámořské trhy intradenní navýšení historického maxima indexu S&P 500 a mírný pokles technologických titulů. Investoři se obávali zítřejšího výstupu z dvoudenního zasedání americké centrální banky a přesouvali kapitál do hodnotových akcií. Nejširší americký benchmark index S&P 500 navýšil v průběhu dne svá historická maxima, přičemž v závěru obchodování o své zisky přišel a zakončil poklesem o 0,23 %. Průmyslový index Dow Jones odevzdal 0,29 % a technologický Nasdaq zakončil obchodní den propadem o 0,75 %. Dařilo se světovým cenám ropy, která navýšila lokální maxima, a navázanému sektoru energií.

Investiční publikum očekává, že dvoudenní červnové zasedání Federální rezervního systému Spojených států vyvrcholí ponecháním úrokových sazeb a tempa měsíčního nákupu dluhopisů na stávajících úrovních. Zdá se však, že čerstvá inflační data a rétorika některých představitelů centrální banky drží investory v napětí, jak se předseda Jerome Powell postaví k měnově politickému výhledu do druhé poloviny roku.

Obavy z jestřábího tónu FEDu ještě umocnily poslední makroekonomické údaje v podobě velkoobchodní inflace, která povyskočila na rekordní úrovně. A to pouhý týden poté, co spotřebitelské cenyUSA vzrostly v minulém měsíci na nejvyšší úrovně od roku 2008.

Na změnu akomodativní politiky FEDu je však pořád příliš brzy a sázky na utahování expanzivní měnové politiky zřejmě nejsou na místě. Trh reaguje přehnaně, jelikož centrální banka s největší pravděpodobností zůstane trpělivá a bude nadále usilovat o dlouhodobě udržitelnou inflaci. Otázkou zůstává, jak budou vypadat inflační dataroce 2022.

Technologické tituly Alphabet (GOOGL), Microsoft (MSFT), Apple (AAPL), Amazon.com (AMZN) a Facebook (FB) dnes končily obchodní seanci v červeném. Výprodej na technologiích se ukázala jako pozitivní pro hodnotové akcie, které při aktuálně probíhající rotaci kapitálu navyšují letošní zisky.

Dařilo se sektoru energií. Světové ceny ropy pokračovaly v růstovém trendu k lokálním maximům pod očekáváním silné poptávky přicházející s letní sezónou při nadále probíhajícím otevíráním ekonomik.

Míra inflace v Německu v květnu vystoupila na 2,5 % z dubnové hodnoty 2 %. Květnový růst spotřebitelských cen výrazně překračuje dlouhodobý cíl ECB, což vyvolává spekulace o dalším nepříznivém vývoji. Německé ministerstvo hospodářství je ale ve své měsíční zprávě optimistické, i když upozorňuje na možnost, že inflace přechodně vystoupí až ke 3 %. ECB by už v září mohla projednávat přechod od nákupů nouzových dluhopisů, uvedl dnes šéf finské centrální banky Olli Rehn.

Evropská unie a Spojené státy dosáhly dohody o vyřešení obchodního sporu mezi Boeingem a Airbusem. V bezmála dvě dekády trvající při šlo o dotace leteckému průmyslu.

Ing. Libor Stoklásek, MBA
Imperial Finance

Imperial Finance

Dynamicky smýšlející privátní investiční kancelář Imperial Finance nastoluje v českých podmínkách novodobé standardy moderní správy klientského kapitálu. Klientům nabízí komplexní správu portfolia s možností výplaty měsíčních výnosů. Kromě tradičních investičních nástrojů (akcie, měny, dluhopisy, nemovitosti) se zaměřuje na alternativní svět investic (kryptoměny, AOS, dotační a developerské projekty).

Investiční kancelář Imperial Finance sídlící v centru Brna zaštiťuje služby Imperial Invest Funds a Imperial Trade Capital, skrze které nabízí svým klientům, kromě nadstandardních služeb a výnosů, úplnou transparentnost, diverzifikované portfolio, přístup k moderním technologiím, příjemné zázemí investičních odborníků s mnohaletými zkušenostmi v oboru a dlouhodobou nadstandardní investiční nezávislost.

Více informací na: www.imperial-finance.cz

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář

Poslední zprávy z rubriky Investice:

Út 10:10  Nvidia: Zveřejnění nových AI čipů Research (J&T BANKA)
Út 10:01  Tohle kolo souboje s inflací jsme vyhráli Jan Berka (Roklen24)
Út   9:46  Makro: Smíšený vývoj cen výrobců Research (J&T BANKA)




Zobrazit sloupec 
Kurzy.cz logo
EUR   BTC   Zlato   ČEZ
USD   DJI   Ropa   Erste

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688