Lidé (Lidé)
Lidé  |  17.04.2021 12:15:04

Martin Záklasník se rozhodl odejít z E.ONu, vystřídá ho Claudia Viohl

Martin Záklasník se rozhodl ke konci června po pěti letech ukončit své působení na pozici CEO skupiny E.ON v ČR. Jeho nástupkyní se stane Claudia Viohl, dosavadní šéfka nákupu v mateřské společnosti E.ON SE. Stane se tak první ženou na pozici CEO v E.ONu v ČR.

Martin Záklasník nastoupil do E.ONu v roce 2016. Pod jeho vedením prošla firma transformací, která změnila způsob fungování celé skupiny. Podařilo se mu firmu nasměrovat k větší zákaznické orientaci, důležité pokroky se udály také v obsluze zákazníků a zásadně vpřed se posunula digitalizace. Významně akceleroval i spojení E.ONu s ekologií a téma udržitelnosti se mu podařilo pevně zakořenit i ve firemní kultuře.

Martin byl důležitou součástí mého Senior Leadership Teamu a moc mu děkuji za jeho velké nasazení a důležitý přínos při dalším rozvoji české skupiny E.ON. Do budoucna mu přeji vše nejlepší,“ říká Karsten Wildberger, COO společnosti E.ON SE.

Claudia Viohl přichází do E.ONu v ČR od 1. května, Martin Záklasník zůstává ve firmě až do konce června a pomůže své nástupkyni při převzetí její nové funkce. Claudia Viohl se stane první ženou na pozici CEO v E.ONu v ČR a zároveň jednou z mála žen ve vrcholném managementu firem na českém energetickém trhu. „V Claudii Viohl jsme našli inovativního a zkušeného leadera, který v E.ONu pracuje už 20 let. Claudia reprezentuje nejen významný krok co se týče diverzity, ale i stability,“ doplňuje Karsten Wildberger.

Po prvních pracovních zkušenostech v poradenství zahájila Claudia Viohl svou kariéru v E.ONu v roce 2001. V průběhu svého profesního rozvoje zastávala různé pozice v účetnictví a controllingu ve skupině. Později převzala roli vedoucí Korporátní kanceláře ve společnosti E.ON SE a naposledy pracovala na pozici Chief Procurement Officer (CPO), kde byla zodpovědná za oddělení nákupu v rámci celého koncernu. V této roli se soustředila zejména na profesionalizaci řízení vztahů s dodavateli s jasnou ambicí co nejlépe využít potenciál celého dodavatelského trhu pro E.ON a jeho zákazníky.

„Velmi se na svou novou roli těším. Navzdory covidu se chci do Česka přestěhovat co nejdřív, což pro mě bude velká osobní změna. Pokud jde o byznys, největší výzvou do budoucna je to, aby byl E.ON v Česku vnímán nejen jako spolehlivý a skvělý provozovatel distribuční soustavy a obchodník s energiemi, ale zároveň si myslím, že je důležité, aby se E.ON etabloval také jako spolehlivý partner, který poskytuje ekologičtější, lepší a udržitelnější energetická řešení pro zákazníky,“ říká Claudia Viohl.


Skupina E.ON působí na českém trhu jako spolehlivý distributor elektrické energie i jako její dodavatel. Zaměstnává přibližně 3 500 lidí, kteří se každý den starají o to, aby zákazníkům z řad domácností, firem i municipalit zajistili bezpečnou, spolehlivou energii a chytrá energetická řešení.
Společnost E.ON Energie v Česku dodává elektřinu 1,1 milionu zákazníků a dalším 228 tisícům zajišťuje dodávky plynu. Zásobuje domácnosti i velké výrobní podniky, malé obce i velká města. Díky tomu je druhým největším dodavatelem na tuzemském trhu. Energi i pro své zákazníky nakupuje zodpovědně – k lidem i přírodě. Č tvrtin a celého objemu, který pro své zákazníky nakoupí , pochází z obnovitelných zdrojů , celkem jsou to asi 3 TWh ročně. Zelenou elektřinu vykupuje od českých výrobců. Kromě toho podporuje čistou mobilitu a soustředí se na inovativní produkty, které klientům z řad domácností, firem i municipalit přinášejí přidanou hodnotu.
Společnost EG.D zásobuje elektrickou energií 1,5 milionů odběrných míst zejména v jižních Čechách, na jižní Moravě a Vysočině a dalších 110 000 odběrných míst zemním plynem, a to v jižních Čechách a v části Vysočiny. EG.D každoročně investuje do modernizace sítě více než pět miliard ročně, do roku 2025 by investice měly dokonce přesáhnout 31 miliard korun. Z toho více než 7,3 miliard korun poputuje na implementaci chytrých technologií a digitalizaci.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688