Akcenta (AKCENTA CZ)
Měny-forex  |  03.03.2021 08:24:00

Vývoj na devizovém trhu – ranní zprávy 03.03.2021

CZ2021_03_03

Klíčové události

Vývoj na devizovém trhu

  • EURCZK: Ještě v ranních úterních hodinách se na měnovém páru koruny s eurem obchodovalo mírně nad hladinou 26,20 CZK/EUR. V průběhu dopoledne si však česká měna dokázala připsat zisky a zamířila pod úroveň 26,15 CZK/EUR. V závěru odpoledne u ní převládl spíše oslabující trend a obchodovalo se nad touto hladinou. V souhrnu tak koruna vůči společné evropské měně mírně oslabila. Zpřesněný odhad HDP za 4. čtvrtletí byl poměrně výrazně vylepšen. Díky oživení ekonomické aktivity ve druhé polovině roku tak HDP v souhrnu za celý loňský rok poklesl jen o 5,6 %. Jedná se sice o nejhlubší propad HDP v historii samostatné ČR, avšak vzhledem k okolnostem je výsledné číslo o dost lepší, než se očekávalo. Za mezičtvrtletním růstem HDP stál primárně průmysl, respektive z poptávkového pohledu zahraniční obchod, kde se velmi dobře dařilo exportu. Značně diferencovaný byl ve 4. čtvrtletí vývoj v sektoru služeb. Zatímco obchod, pohostinství a doprava si připsaly výrazný pokles, tak v IT, ve finančním sektoru či ve veřejné správě produkce solidně rostla. Investiční aktivita v závěru loňského roku však dále oslabila.
  • USDCZK & PLNCZK: Na měnovém páru české měny a amerického dolaru se zprvu obchodovalo v blízkosti hranice 21,80 CZK/USD, po poledni koruna směřovala k hladině 21,70 CZK/USD. Později sice část těchto zisků opět odevzdala a zamířila k hladině 21,75 CZK/USD, v závěru odpoledne však znovu posílila. Na měnovém páru korunypolským zlotým převažovalo obchodování v rozmezí hladin 5,76 – 5,77 CZK/PLN.
  • EURHUF & EURPLN: Ze zbylých středoevropských měn se maďarského forintu nepodařilo vůči euru umazat pondělní ztráty a oslabilo mírně nad hladinu 364 HUF/EUR. Podobná byla situace také na měnovém páru polského zlotéhoeura, v závěru odpoledne se obchodovalo v blízkosti hladiny 4,540 PLN/EUR.
  • EURUSD: Na hlavním měnovém páru probíhalo včera ráno obchodování na hladině 1,200 USD/EUR, později se dařilo převážně euru, které posílilo nad hladinu 1,205 USD/EUR.

Očekávaná data a události

AKCENTA CZ

AKCENTA CZ je jedním z nejvýznamnějších obchodníků s devizami na českém trhu a ve střední Evropě s více než 20 letou tradicí. Kromě výhodných individuálních kurzů pro nákup a prodej deviz a minimálních poplatků za zahraniční platební styk, nabízí i zajištění proti kurzovým rizikům (forwardové obchody a opce). Společnost aktivně působí také v Polsku, Maďarsku, Slovensku, Rumunsku, Německu a Francii. Klientské portfolio tvoří více než 39 tisíc subjektů, převážně malých a středně velkých firem orientovaných na export nebo import. Je držitelem licence platební instituce a obchodníka s cennými papíry udělenou ČNB.

Více informací na: https://www.akcentacz.cz

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář


Přečtěte si také:





Zobrazit sloupec 
Kurzy.cz logo
EUR   BTC   Zlato   ČEZ
USD   DJI   Ropa   Erste

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688