Moore Czech Republic (Moore Czech Republic)
Tiskové zprávy  |  02.12.2020 14:38:02

Skupina Moore Czech Republic posiluje auditní, daňovou i účetní divizi, kupuje další dvě oborové firmy a rozšíří tým o 30 lidí

Poradenská a auditorská skupina Moore Czech Republic kupuje auditorskou společnost Pagina Bohemia a společnost Pagina Tax se zaměřením na daňové a účetní poradenství. První jmenovaná bude nově spadat pod společnost Moore Audit CZ, druhá potom pod Moore Accounting CZ. Díky akvizici obou firem získá skupina celkem třicet nových odborníků se zkušenostmi s prací pro mezinárodní klienty i neziskový sektor. Pět z nich v současnosti patří mezi statutární auditory, tři zase mezi autorizované daňové poradce.

Skupina Moore Czech Republic pokračuje ve své expanzi akvizicí dalších dvou českých firem z oblasti auditu, daňového poradenství a účetnictví. Odborníci společnosti Pagina Bohemia nově posílí tým Moore Audit CZ, specialisté na daňové poradenství a vedení účetnictví společnosti Bohemia Tax se začlení do Moore Accounting CZ. „Pro tuto akvizici jsme se rozhodli zejména díky dlouholeté praxi a vysoké úrovně odbornosti obou společností. Hlavní auditor Pagina Bohemia, pan Jiří Hofman, a hlavní daňová poradkyně Pagina Tax, paní Dagmar Sukdoláková, mají více než dvacetileté zkušenosti v auditu a soudním znalectví. Věřím, že jejich týmy nám pomohou vybudovat jednu z nejúspěšnějších účetních společností v České republice,“ uvádí Petr Kymlička, partner skupiny Moore Czech Republic.

Posílení pozice v Praze a středních Čechách

Obě společnosti, které nyní přecházejí pod české zastoupení skupiny Moore, disponují celkem třiceti zaměstnanci. Pět z nich patří mezi statutární auditory, tři členové týmu jsou autorizovanými daňovými poradci. Mezi jejich klienty patří společnosti z odvětví těžkého i lehkého průmyslu, obchodu i služeb, podniky v majetku obcí, ale také společnosti zaměřující se na obecně prospěšnou činnost. „Náš auditorský tým se primárně zaměřuje na podnikatelský sektor a také na sektor neziskových organizací a veřejné správy. Naší novou akvizicí jsme v tomto ohledu posílili naši pozici v Praze a ve středních Čechách. Díky silnému zázemí různě specializovaných odborníků chceme klientům poskytovat komplexní pomoc i pohled z různých úhlů,“ doplňuje Erik Ďurkáň, ředitel Moore Audit CZ.

Moore Czech Republic

Společnost Moore Czech Republic je součástí jedné z největších mezinárodních sítí nezávislých auditorských a poradenských firem. Moore Global Network Limited (do září 2019 Moore Stephens International Limited) zaměstnává po celém světě přes 30 000 odborníků ve více než 260 nezávislých firmách a 110 zemích.

Moore Czech Republic sídlí v Praze a je vedena jednateli a společníky Petrem Kymličkou a Radovanem Haukem. Ti s sebou pod značku Moore přivedli kromě svých pracovníků z dřívější společnosti BDO Advisory také specializované dceřiné společnosti Servodata, DataScript a S-COMP, které se orientují na poskytování komplexních služeb v oblasti IT a vzdělávání.

Více informaci na: www.moore-czech.cz

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář

Poslední zprávy z rubriky Tiskové zprávy:

30.01.2024  Sodexo Benefity jsou nyní Pluxee Pluxee Česká republika (Pluxee ČR)




Zobrazit sloupec