Libor Stoklásek (Imperial Finance)
Investice  |  18.11.2020 22:13:56

Closing Bell (18. 11. 2020) – Kryptohorečka - Bitcoin pokořil 18 000 USD!

Zámořské akciové trhy zakončily třetí obchodní seanci tohoto týdne smíšeně. Nejširší americký index S&P 500 odepsal 0,87 %, průmyslový index DJIA ztrácel 0,84 % a technologický NASDAQ v závěru propadl o 0,38 %. Nejvíce ztrácely sektory nemovitostí, zdravotnictví a utilit. Zatímco rostoucí počet případů nakažených nadále ohrožuje tempo ekonomického oživení v USA, index Dow Jones dnes trpěl zejména pod tíhou obchodů na akciích společnosti Boeing (BA).

Americký Federální úřad pro letectví (FAA) povolil obnovit provoz letadel Boeing 737 MAX, který byl loni v březnu zastaven po tragických nehodách. Obnovení provozu je ale podmíněno úpravami letadel a novým školením pilotů. Očekává se, že návrat letadel do provozu nyní bez průtahů schválí i další úřady, včetně evropských. Boeing byl nucen provoz svých nejprodávanějších letadel 737 MAX v celém světě přerušit po nehodách v Indonésii a v Etiopii. Při nich zahynulo 346 lidí. Jako problém se ukázal systém řízení letu, kvůli kterému byl výrobce nucen provést úpravy. Stroj nemohl do vzduchu po 20 měsíců, což je nejdelší taková pauza v dějinách komerčního letectví. Akcie po zprávách rostly o více než 6 %, své zisky však v průběhu dne odevzdaly poté, co americká banka Morgan Stanley varovala před fundamentálním výhledem pro nadcházející rok. Po zprávě hned několik dalších leteckých společností, které ve své flotile přepravují letadly 737 Max, potvrdilo, že s těmito letadly začnou létat během několika příštích týdnů. Společnost United Airlines ( UAL) uvedla, že plánuje letět se 737 Max v prvním čtvrtletí příštího roku, zatímco společnost American Airlines (AAL) oznámila, vzlet letadel už na konci letošního roku. Další americký přepravce Southwest Airlines (LUV ) dostane tyto stroje do vzduchu ve druhém čtvrtletí roku 2021.

Společnosti Pfizer a BioNTech informovaly o závěrečné analýze dat, která ukazuje, že jejich vakcína proti koronaviru byla účinná také na 95 %. Společnosti dále oznámily překročení úrovně bezpečnosti potřebné k získání povolení užití vakcíny během několika následujících dní. Naléhavost použití vakcíny v posledních týdnech výrazně roste, jelikož šíření viru v USA stále roste a úmrtí se blíží 250 000 obětem. Stát New York má ve čtvrtek dočasně zavřít školy a přejít na dálkovou formu učení.

Vývoj na akciích společností Amazon
 (AMZN), Alphabet (GOOGL), Microsoft (MSFT), Facebook (FB) byl dnes negativní. Akcie giganta Apple (AAPL) zakončily poblíž nuly. Společnost General Motors (GM) posilovala pod zprávami o představení plánu automobilky na zvýšení výdajů na expanzi výroby elektrických vozidel.

Zajímavý vývoj můžeme sledovat na kryptoměnách. Bitcoin rostl třetí den v řadě, poprvé za téměř dva týdny. Nejpopulárnější kryptoměna dosáhla během dnešní obchodní seance nejvyšší úrovně za poslední tři roky poté, co překročila hranici 18 000 dolarů.

Ing. Libor Stoklásek, MBA
Imperial Finance

Imperial Finance

Dynamicky smýšlející privátní investiční kancelář Imperial Finance nastoluje v českých podmínkách novodobé standardy moderní správy klientského kapitálu. Klientům nabízí komplexní správu portfolia s možností výplaty měsíčních výnosů. Kromě tradičních investičních nástrojů (akcie, měny, dluhopisy, nemovitosti) se zaměřuje na alternativní svět investic (kryptoměny, AOS, dotační a developerské projekty).

Investiční kancelář Imperial Finance sídlící v centru Brna zaštiťuje služby Imperial Invest Funds a Imperial Trade Capital, skrze které nabízí svým klientům, kromě nadstandardních služeb a výnosů, úplnou transparentnost, diverzifikované portfolio, přístup k moderním technologiím, příjemné zázemí investičních odborníků s mnohaletými zkušenostmi v oboru a dlouhodobou nadstandardní investiční nezávislost.

Více informací na: www.imperial-finance.cz

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 
Kurzy.cz logo
EUR   BTC   Zlato   ČEZ
USD   DJI   Ropa   Erste

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688